Всички резултати са добре дошли. Все още е рано за коментари. Това заяви в ефира на Нова тв лидерът на "Български възход" Стефан Янев.

"Искам да благодаря на всички представители на коалицията и на нашите симпатизанти, които са ни подкрепили в днешния ден. Ще коментираме допълнително, когато има окончателни резултати", каза той.

"Не може да кажем дали влизаме с нисък, или висок резултат. Ние влязохме в тази кампания в движение с възможност да направим най-доброто. Важно е, че сме в изборите, но нямахме достатъчно време. Важно е да отбележим, че нашата кампания бе най-евтината“, каза той.

"Основното задължение на всички партии, които влизат в парламента, е да си взаимодействат. Хората ни избират, за да работим. Основната задача на партиите в парламента е да успеят да излъчат мнозинство и кабинет, който да преведа България през кризите."

"Дали това ще бъде експертен кабинет, кабинет на спасението, това е въпрос на договорка и разговори. Този разговор трябва да се състои в името на българския народ", категоричен беше той.

С уговорката, че все още не е ясно дали ще бъдат парламентарно представени, Стефан Янев очерта как би действала "Български възход".

"Червените линии, които важат за нас са очертани отдавна и те са българските национални интереси. Така, че имена на партии няма да споменавам, червената ни линия е само към тези, които не спазват националните интереси", обясни партийният лидер.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ВОТА!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук