„Най-спешната задача пред страната е решаването на демографската криза, за да продължи да съществува българската нация“ – каза лидерът на партия „Български възход“ Стефан Янев пред симпатизанти в Благоевград.

„Това е дългосрочна задача и тя минава през реформа в образователната система от детските градини до университетите. Трябва да върнем нашите национални герои обратно в учебниците, за да можем чрез тях да възпитаваме българска национална принадлежност и да съхраним националната памет.

България е държава на 1340 години и е уникална със своя език, история и култура. Смисъла на държавността е в опазването на националната идентичност чрез развитие на образованието и духовността“, допълни още той.

Стефан Янев сподели с присъстващите на срещата своите идеи за развитие на страната:

„България, а и света, се намира на вододел и сега е времето да решим какво трябва да е нашето бъдеще. Да живеем с инфлация, с войни и да имаме проблеми с продоволствието в известната ни вече либерална система или да се върнем към консервативните ценности като семейство, дом, социална сигурност, национална сигурност.

И още нещо - повече от всякога днес е изключително важно да превърнем България в равноправен играч на европейската сцена и да започнем да водим, вместо да следваме. България може да стане една от най-важните държави за европейския съюз днес. ЕС е създаден и е успешен като съюз на националните държави, поради което отстояването на ценностите на един народ е ключово важно за целия континент“.

Лидерът на „Български възход“ определи предизборната кампания на партията като успешна.

„Многобройните срещи и разговори които проведохме през последния месец ни показаха, че хората имат желание за комуникация с нас, искат да имат представители във властта. Ние търсим и предлагаме решения. Ще проведем конструктивни разговори с всички партии с цел реализация на националните интереси", заяви той.

Според него има приоритети в икономическия и социалния сектор, на базата на които може да се състави краткосрочен кабинет и те са - подпомагане и компенсации на бизнеса.

„Трябва да стъпим на здрава икономическа основа до следващото лято и тогава да мислим дали искаме нови избори. Защото вот веднага след този е безотговорен.“