Моят спомен с Ямбол започва с нощите, в които бяха убити таксиметровите шофиори. Ямбол беше потънал в страх и паника. Това заяви по време на предизборната си обиколка на събитие в Ямбол лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Някой, като ми дава оценка, имам за всеки град да разкажа. Помня как ги бяха убили на летището на Сливен, заровили. Беше суров сняг, но ние ги изровихме", каза той.

"2 години празни обещания даваха. Хората го знаят това, но те помнят и безводието тук. Депата за битови отпадъци, площади, музеи, зали. Кметът публично признава всичко това и благодари. Всичко е сътворено от нас, от ГЕРБ. Искам моите опоненти да излязат и да ми покажат какво са направили те. Какви две ленти, бе човек. „Тракия“ е в безобразно състояние", заяви Борисов.

"Новите мантинели в България са червено-бели лентички, които вятърът вее, и по казват, че там трябва да има мантинела. Две години стоят така, а Шишков го мързи и вади там от „Граф Игнатиево““, каза той.

Борисов укори медиите, че мълчат за проблемите на страната по времето на Петков.

„Залите са ми пълни, затова се събраха 7 партии да се мъчат да ме победят и пак може да не успеят да го направят“, каза Борисов.

„От всеки храст сега изкачат мигранти. Пълно е с гащи и боклуци по горите. Вие мълчите обаче, но слушате този Рашков, с глупостите, които говори. Магнитски го говорите една година, а Доклада на департамента на САЩ, все едно го потопихте“, продължи с укорите си той към медиите.

„Медиите на олигарха Прокопиев са направили „страхотно“ интервю с интересни и странни въпроси. Видите ли ПП и ДБ и всички там зелени и пенбени, които са заедно, независимо от резултата на вота, ние трябвало да ги подкрепим, без да участваме, защото те са богоизбраните. Те са на олигархията хората, на "Нексо", на тези, които нарушават закона за изборите“, каза лидерът на ГЕРБ.

Той огласи, че Нинова и Костадин Костадинов са му писали писма, с които го призовават да прати свои наблюдатели в „Информационно обслужване“, защото може да има злоупотреба на изборите. Борисов прочете писмата и обясни, че ще се присъедини към тях и ще им прати на свой ред писмо, но и не само:

„Чудя се как Костов вчера каза, че ПП ще бият на изборите с поне 5%. Явно има информация, която е изтекла. Пак всичко се налива в общото от машините. Там при тях няма никакъв контрол. Ние искаме прозрачност също – ще имаме айти специалист, когато наливат резултатите, да видим за какво става въпрос“, каза той.

По думите му ГЕРБ е с около 10-12% пред ПП.

„И те ни предлагат правителство, което ние да трябвало да подкрепим?! Чакайте да ви питам, източиха ли ви по левче от всеки бензин и нафта? Източи ви! Сладко ли ви беше? Хубаво ли ви беше? Гласувайте за тях, за да ви източват още“, иронично заяви той.

Кирил, Асен и Рашков са 360 дни министри. Какво щяха да сторят, ако беше повече. Държавата няма да издържи, ние хората няма да издържим“, заяви Борисов.

„Не знам как Христо Иванов стои при тях и т.нар дабъли. Ние, заедно с тях, успяхме да спрем ПП в парламента, да не приемат тези безумни харчове. Те как си представят да работят заедно“, запита лидерът на ГЕБР.

„Как Рашков ще управлява нас - победителите? Те са събрани, защото по отделно знаят, че са бити от ГЕРБ. Победените искат победителя да ги подкрепи, за да правят безчинства“, констатира политикът.

Бившият премиер смята, че без ГЕРБ няма как да има правителство за добро или за лошо.

„Днес Асен Василев пак е казал, че е против американски реактори и самолети, а Христо Иванов гласува „за“. Как така правят коалиция? Те нямат нищо, което да ги събира, освен да падне Гешев, това им е като парола“, присмя се той.

"ПП почнаха като НЛО едно време, казват на избирателите си, че САЩ ще натисне ГЕРБ за правителство. САЩ, тази огромна страна? Да, прекрасна коалиция би станала, ама те имат идеологически проблеми с нас. ПП има идеологически проблеми и с дабълите (ДБ). Костов какво има каза – не може с тази инфлация. Поне две години хората ще плащат за тая инфлация. Ако дефицитът е 7%, това е абсурд. Ако дефицитът стане 3, костов знае какво значи това – рязане. Затова им казва, че ако не направят три, няма да им гласувам. Преди така направих, пребих Софиянски на вота, сам самичък. Няма да забравя!“, каза той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук