Трябва да ви опровергая. В ГЕРБ има повече завършили в Щатите, Германия, Холандия, отколкото в ПП. Делян Добрев е пял с Асен Василев в един хор. Повече имаме. И сега съм направил една програма, качваме ги на албум. Вече имаме над 160 младежи - снимка с биография. Предимно завършили в България, но имаме и такива като тях. За мерудия както се казва. 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на среща с партийния актив в Сливен. 

"Сливен е хубав град, И Котел. Какво да ви кажа? Една много силна авантюра, конспирация. Това, което каза вашия кмет, в пълен синхрон и с ЕК, и с НАТО и със САЩ, но винаги съм защитавал интересите на страната. 

Най-големият упрек към мен е, че направихме балкански поток, но аз не дадох тръбите да обиколят България и да минат през Гърция и Турция. Направих най-модерната компресорна система на Балканите. Най-модерните американски компресори, 100% на българите, едно частно парченце няма. 75 години пари ще ви печели", посочи Борисов. 

"Тази конспирация, да разсипват най-голямата народна партия в България. Имаме всичко. От световни шампиони в спорта, до музикални лауреати. От най-добрите земеделци, до най-добрите скулптори. Имаме мюсюлмани, мохамедани, християни. Ей, каракачани щях да кажа най-накрая. Златен да ви беше кмета, толкова нямаше да го хваля. Не случайно, на Благовещение и патриарх Неофит ни поздрави. В неговия параклис благослови нас и народа", каза още той. 

Борисов засегна и скандала с транс шоуто, което е финансирано с пари на министерството на културата. 

"Днеска първо проверих как върви строежа на Света Петка. А отдолу залата на Станка Златева с децата. 

Това рязко кореспондира с това, което е финансирало министерството на културата. Гледахте ли клиповете. Чудовища. Мълчание. Срамота. На фона на това, което прави Станка с деца. А от другата страна Лечков. Това сме правили ние, училища, спортни зали", каза той. 

"Единственият кмет, който върна на МС пари, е Стефан Радев. Горанов ми каза, че има кмет, върнал 200 000 за едно кръстовище. И седим двамата и не можем да повярваме. Казах да се попита какво има още той да строи и парите да му бъдат върнати. Толкова честен човек. Затова той отново ще е нашият кандидат", припомни той и продължи какво е било направено от ГЕРБ за града:

"Какво стана със санирането? Защо спряха най-добрата социална програма. 51 блока в Сливен. Защо спряха санирането. Там работеха само малки фирми. Цели заводи работеха за дограма, изолация, мазилки. Хиляди работници. С най-добрия контрол - бабите и жените по апартаментите. Само това да сме направили в Сливен - стига. За две години колко блока ви направиха? Криво ми става. 

Път ли ви направиха. Две години "Тракия" не е маркирана. Вместо мантинели слагат лентички. Умишлено не я поддържат, а минават десетки милиони тирове на месец. Желязо няма да издържи. Една боичка няма. Като вали дъжд, караш в една сива лента. Какво направиха? Прекратиха ни договорите и като висша степен на корупция разплатиха с половин милиард повече по тези договори. Половин милиард ви струва по-скъпо. Това е корупция". 

"Понеже толкова са изобличаващи фактите. Те ви обраха. От всеки литър бензин по 1 лев за Путин. В деня, в който си заминаха, цените паднаха с един лев", категоричен бе Борисов.

"Тока стана 1000 лева. От 33 лева газа стана 300. Всичко през посредници мина. Сега парите ги няма. Извадиха Иван Костов. И той колкото да иска да ги подкрепи, все пак човек с авторитет и си пази името, каза: Ами ако е 7% дефицита, е много лошо.

С тази инфлация 1-2 години не може да се излекуваме. Негови думи са това. И на него му е криво, че трябва да се съберат 7 партии, за да изкарат колкото нас. Какво излиза? Какво е промяната? Един сектор няма, в който нещо да е направено.

Дори с това, което се тупат най-много в гърдите, не е направено от тях. Енергетиката е направена от комунистите. Ние сме най-големия износител на ток. Най-големи износители сме на оръжие. От това са приходите в бюджета. Но като свърши войната какво правим?

Дойде контрабандата, разсипа земеделците. Коя е привнесена инфлация? Бензина и нафтата при нас се произвеждат с най-евтиния петрол Урал. Откъде дойде 20% инфлация", припомни Борисов. 

"Те обаче са добре. Те вече са много богати хора. И рано или късно офшорките ще гръмнат. Такива големи пари няма да им ги оставят, ще ги търсят. Не ние, но ония оттатъка, такива големи пари не пропускат, изнесени от България.

След изказванията на Рашков вече съм убеден, че с тези хора нищо не може да се направи. Не знам за каква правова държава ще се говори с мен, когато излиза един комунист и започва да издава присъди. И водещата вика само "да". Затова не съм платил на Нова тв. този път. Ще минем и без тях", отсече той. 

Жесток скандал в ефир: Костадинов "цапардоса" Виктор Николаев с тази обида, той моли да се успокои ВИДЕО

"Сутринта дадоха на Коцето поне 2%. Възраждане така ще порасне, че ... Но хората да знаят, че без ЕС и НАТО сме нищо. Защо не го попита "Защо децата на всички са на Запад". Пътека към Москва няма. Затова ГЕРБ ще държи България в този сектор. Ще поддържаме Украйна. Ще участваме с даването на оръжия, както целия бял свят. И ще забраним контрабандата от Украйна на жито , царевица , слънчоглед", категоричен бе лидерът на ГЕРБ. 

По думите му Асен Василев нарочно е затворил пазара за земеделските производители.

"За да облагодетелства контрабандистите. А помните ли, че щяха да купят за един милиард зърно, за да ви замажат очите, да ви излъжат, да има сълзливи репортажи как за всяка трапеза ще има хляб. От другата страна излита самолет за Скопие, летище в Русе, мостове , магистрали. А сега 50 милиарда щели да инвестират. А водещите само викат "да". Откъде ще ги вземат. Един лев не са дали за капиталов ремонт", обясни той. 

"Искат правителство на малцинството. Ще им кажа дайте бюджета да видя къде са тези 50 милиарда. Тогава медиите веднага ще кажат, че момчетата били на власт само една година, трябвало още 11 години. 

Най-добрите експерти с в ГЕРБ. Трябва ни убедителна победа, за да може от позицията на първите да сглобим правителство. ПП са в изолация. Ние имаме три варианта за правителство. Дайте ми добър резултат и на 3 и 4 април ще ви ги кажа", обеща лидерът на ГЕРБ. 

По думите му България изглежда отвратително отвънка.

"Забравете за еврозона, за Шенген, навсякъде има мигранти. Моргите са пълни с починали мигранти, не знаят къде да ги погребат. И всеки ден нови и нови. И ако влезе в сила Дъблинското споразумение, нищо хубаво не ни очаква, ако на Европейския съвет няма кой да ни защити, както аз го правех години наред. Помните ли как всички идваха тук на границата, даваха ни милиони. Но това не беше новина, а сега всичко е новина", припомни и този свой успех Борисов. 

"Г-н Демерджиев го чух да казва, че ще текат операции по корпоративния вот, което означава, че трябва да има арести в "Да, България" и Nexo. Спомняте ли си как става?

По този въпрос има и забрана вече в медиите, не трябва да се опетняват целите. Христо Иванов казва "Свалете това от "Дарик"" и те го свалят. Това е новата демокрация", ядоса се Борисов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук