Коалиция ГЕРБ - СДС закрива предизборната си каампания с грандиозен митинг във Варна. Стотици посрещнаха с възгласи "Победа!" лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и председателя на ЕНП Манфред Вебер, който специално пристигна за събитието.

Лидерът на СДС Румен Христов, евродепутатите Асим Адемов, Александър Йорданов и Андрей Ковачев също са във Варна.

Водач на листата в региона е зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Митинга откри Тома Биков с възгласа: "Здравейте, победители!" "Тази зала не може да не победи", заяви той. А залата поде: "Победа! Победа!"

Според него един от основните изводи от социлогическите проучвания напоследък е, че ГЕРБ-СДС върви нагоре, "Промяната" - надолу.

"Това не е изненада, през цялата кампания се срещаме с хората и се опитваме да бъдем в час с дневния ред на обществото. Социологическите проучвания показват, че сме успели и на 2 април разликата ще е голяма. Партийният лидер с най-голямо доверие е Бойко Борисов", цитира той друго проучване.

"На нас не ни трябва социологическо проучване, знаехме го отдавна. Ние ще победим, защото Борисов е с нас. Ще продължи да е с нас и ще е гръбнакът на нашата партия. Затова нашите опоненти оставиха темата с оттеглянето му. Няма как да си победител и да се оттегляш. Могат да се оттеглят те след 2 април", продължи Биков.

След него думата взе кметът Иван Портних. И пожела от Варна ГЕРБ да изпрати в Народното събрание "шест, а защо не и седем народни представители".

Откраднаха ни мечтите, каза по адрес на "Промяната" Портних. И заяви, че големите проекти в региона спрели.

"Това са едни шарлатани, които сега са тръгнали на лов за шарани. Но ние от морската столица на България искаме да им кажем, че в морето шарани няма", каза още кметът.

Лидерът на СДС Румен Христов благодори на Манфред Вебер, че не пропуска да подкрепи ГЕРБ в предизборна кампания.

Румен Христов посочи, че ЕНП лидира процесите в България, така както десницата управлява в България.

"Управлявали сме в най-тежките моменти, но сме направили България развиваща се по посока на Европа. Знаем, че ще ни е тежко ако направим правителство, но десницата винаги идва да оправи бакиите на тези, които са управлявали преди нас", продължи той. Христов подчерта, че единствените 2 партии, които "никога не са се коалирали с българската социалистическа, разбирайте комунистическа партия", са ГЕРБ и СДС.

Ние сме доказали, че знаем и можем и че имаме лидер, който е най-подготвен за министър-председател, каза в заключение Румен Христов.

След това в залата бе пуснат клип, в който се казва, че увеличаването на пенсиите от правителството на Кирил Петков е станало за сметка на заеми.

Следващият оратор - зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, покани на сцената всички водачи на листи.

"Всичко, за което предупредихме, се случи. Но когато говорихме това, ни казваха, че водим черна кампания", обърна внимание Дончев.

Ако инфлацията нагло ви бърка в джоба днес, липсата на инвестиции опропастява бъдещето, подчерта той.

"Най-големият грях на "Промяната" е, че се опитаха да убедят цял един народ, че живее в приказен свят", посочи в словото си той.

"Този политически илюзионизъм, корените на който бяха посети - ще се чистим от него десетилетия. Скъсването с реалността е психиатричен проблем. Ние имаме тежката задача да говорим, че законите на физиката важат, че не са отменени", добави Томислав Дончев.

"Чух тезата, че ако основните ни опоненти били първи, щели да ни притиснат да ги подкрепят. какво означава - да ни притиснат? Ще ни бият?! насилието е силата на безсилието", продължи водачът на листата в Габрово.

Манфред Вебер бе следващият оратор:

Щастлив съм да съм тук, заяви Манфред Вебер. И подчерта, че ГЕРБ има много приятели в Европа - в ЕНП.

"Централният аргумент, на който ние наблягахме - докато г-н Борисов и ГЕРБ бяха на власт, България беше стабилна. Имаме нужда ГЕРБ да ни даде това отново", посочи гостът. И обърна внимание, че в момента се вижда, че в последните две години България не може да използва европейските средства, защото няма стабилно правителство.

6 милиарда ви чакат, те трябва да бъдат инвестирани в страната ви, посочи Манфред Вебер.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук