Реализирана ли е дори стотинка от Плана за възстановяване и развитие, от оперативните програми? Не. Това е проблем на системата, означава, че тази система не функционира. Това заяви председателят на ДПС на предизборна среща в Асеновград. В нея участваха водачът на листата на ДПС за Пловдив-област Рамадан Аталай, евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Вели, както и социалният експерт д-р Хасан Адемов.

Карадайъ припомни, че това са пари от Брюксел, за да може да се възстанови икономиката след Ковид-кризата. Това са предимно средства за малкия бизнес - за да не фалират, да задържат работни места.

Трябваше да разработим програмите още през 2020 година, когато настоявахме за експертен кабинет, но ГЕРБ от инат отказаха, заяви Карадайъ. След като дойде промяната, която всъщност се оказа промяна към по-лошо, а три години по-късно тези европейски инструменти не работят, сега същите тези се сетиха да говорят, че щели да правят планове за малките земеделци, за малкия бизнес, за изхранването, заяви лидерът на ДПС.

Той подчерта, че това е записано в програмата на ДПС отпреди 7 години.

През 2016 година на Националната ни конференция, а след това и през 2017 година, веднага след изборите, изведохме като приоритет зелената икономика и поставихме за цел продоволствената и енергийна сигурност и независимост на държавата, заяви Карадайъ.

Той припомни още, че от Плана за възстановяване и устойчивост са били махнали половин милиард лева за напоителните системи, за хидромелиорация. Вместо тях бяха заложени батерии. Защо? Защото при нас не се прави План за възстановяване, за да се подпомага малкият и средният бизнес, а за един олигарх. Това им е отношението към дневния ред на хората, а сега са се сетили, че трябва да решават проблемите на хората, каза Карадайъ.

Той заяви още, че хората в цяла България искат задача на задачите за новия кабинет да бъде спиране на обедняването.

Време е ДПС да е част от управлението, за да спрем обедняването и да има инвестиции, категоричен е Карадайъ.

Той подчерта, че в трудни и кризисни времена се вижда силата на ДПС. Ние правим политика с разум, отговорност, в диалог и с любов към хората. Винаги е било така, защото любовта е в основата във философията за правене на политика на Движението за права и свободи, обясни председателят на ДПС.

Още при създаването на ДПС почетният председател д-р Ахмед Доган каза НЕ на реваншизма. Той зададе модела – българския етнически модел, в чиято основа стои философията на заедността, която се базира на любовта към хората, към различните. Моделът на заедността – различните да бъдем заедно. Всеки един от нас да отстоява своето различие, своята идентичност и да е горд със своето различие, със своята идентичност. Ако е необходимо да помагаме на различния, да отстоява своята идентичност и да бъдем заедно и заедно да градим общото ни бъдеще в нашата родина България, заяви Карадайъ.

Времето е депесарско, време е за обединение, за разум, за отговорност, за диалог. Време е България с нови сили да тръгне в полето на инвестициите, да се развиваме – ускорено и догонващо, за да достигнем средните европейски стандарти на живот, добави председателят на ДПС.

Страната ни има нужда от разум, за да спрем битките един със друг, да спрем и да се съберем заедно, заяви Искра Михайлова.

Листата на ДПС в Пловдив-област се води от един дългогодишен депутат, признат енергиен експерт. В най-тежките месеци, когато Европа се чудеше какво да прави, както и България, някои хора безотговорно направиха така, че цените на горивата да стигнат до нива, които доведоха до инфлацията. Тогава Рамадан Аталай беше единственият компетентен човек, който следеше какво се случва и в Европа, и в света, и предлагаше разумни и отговорни решения, в диалог с всички, категорична бе Искра Михайлова.

13 номер е фатален само за тези, които подценяват ДПС, заяви Рамадан Аталай.

Всичко, което Движението прави през последните години, е доказателство, че без ДПС България няма как да се управлява. Разбраха го и у нас, и в Европа. Затова,  нека забравим негативизма и омразата, личния интерес и всичко онова, което ни дърпа назад. А с разум, отговорност и диалог да решаваме проблемите на хората, заяви Рамадан Аталай.

Той е категоричен, че ДПС е най-стабилната политическа формация в България.

Благодарение на ДПС в 48-ото Народно събрание със закон бе прието да се облагат свръхпечалбите на енергийните компании с 33% и така дадохме подкрепа на хората и бизнеса. Това  включва помощите за потребителите на електроенергия, подпомагането на крайните потребители на моторни горива, както и закона за прилагането на дерогацията на износа на продукти от петрол. Тук следва да се добави и ключовата роля на ДПС в изготвянето на решението, с което се дава мандат на правителството за предоговаряне на Националния план за възстановяване и устойчивост в частта енергетика, каза още Аталай. И добави: „Във всяка комисия имаме експерти, няма народен представител от ДПС, които да не тежи в комисията, в която участва.”.

ДПС още от създаването си е политическата формация, която носи спокойствие и сигурност, знае как да води диалога за стабилизиране на страната, как да носи отговорността за бъдещето. Трябва да сте горди с това, че сте депесари, гласувайте с номер 13, заяви Рамадан Аталай.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук