В свой пост в социалните мрежи тази сутрин Атанас Атанасов от коалицията ПП-ДБ обвинява ГЕРБ в Пловдив в купуване на гласове, пише Пловдив24.

Ето какво твърди Атанасов:

Тази сутрин пред БНТ заявих, че съществува публично достъпна информация за купуване със средства в особено големи размери на гласове в полза на ГЕРБ в Пловдив. В тази връзка преди малко бях информиран от Директора на ОД на МВР Пловдив, че по случая е образувано досъдебно производство по чл. 167, ал. 2 от НК за купуване на гласове.

Призовавам всеки, който разполага с подобна информация, да сигнализира органите на МВР. В момента търговията с гласове генерира огромни печалби за организираната престъпност. Реакцията от ГЕРБ не закъсня и един от водачите на листата в Пловдив Десислава Трифонова излезе със скандални твърдения и изключително любопитна снимка към тях:

"Колко точно може да си нагъл и безочлив от страх, че въпреки яловото си обединение, пак можеш да загубиш изборите в Пловдив?!!!!!

И да не излезе, че за пореден път сте излъгали сутринта в БНТ, за да прикриете дейността на Вашите съпартийци в "Столипиново"?!

И да не вземе да се окаже, че МВР в Пловдив заради Вашите лъжи се самосезира и не е имало информация за подобни действия от страна на ГЕРБ-СДС?!

И да не вземе да се окаже, че “публично достъпната информация" за уж “купуването" на гласове е поредната поръчкова статия срещу ГЕРБ-СДС, която удобно Вашата коалицийка пуска?!

Тази кампания изтърпяхме много черен пиар и подмолни игрички от умрелите от страх псевдополитици от ПП-ДБ, но последната гнусотия, идваща от човека, известен с факта, че съществува, за да мрази г-н Борисов, преля чашата на търпението ни.

Уважаеми г-н Атанасов,

Не ние от ГЕРБ-СДС ядем на масите в "Столипиново", за да натискаме хората там да гласуват за нас.

Не ние от ГЕРБ-СДС пием уиски на масите по пазарите в "Столипиново" пак, за да натискаме хората в "Столипиново" да гласуват за нас.Моля да обясните защо в лице, сътрудник на Ваш съпартиец (коалиционен партньор) са намерени списъци с лица за гласуване в "Столипиново". Същият беше арестуван и е разследван.

Да Ви напомня, че на снимките са Росен Костурков и Мартин Заимов - Ваши кандидати.

И не, г-н Атанасов. Ние не сме като Вас. Не лъжем по телевизиите и когато губим избори не използваме манипулации, а го приемаме с достойнство.

Вие сте срам за политиката в България и е време хората да Ви накажат".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук