От днес ще забраня, само на Делян Добрев не мога, защото е по-силно от него, ние да се занимаваме с ПП. Тези хора, които са дошли, изобщо не им дреме какви карикатури, мемета или глупости са сътворили. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти във Враца. 

"Те знаят, че преди 3 години минах по тоя път и те боядисаха направеното. Аз не видях отсечките. Не видях Русе-Търново. Не видях "Струма", посочи Борисов. 

"Осъждам остро ужасяващата атака срещу премиера на Словакия Роберт Фицо. Фицо бере душа и затова в нашето представяне пред вас сме сложили "Сигурна Европа", защото това не трябва да се случва с никого, не само с премиерите", отбеляза още той. 

Борисов заяви, че кабинетът е бил кабинет на компромиса, сглобен от Алексей Петров. Според него са свършени няколко добри неща и е имало период на някаква стабилност в държавата. 

"Изглеждахме добре пред външните партньори. Затова няма да се спираме пред безобразията, има кой да го види и да го чуе. Това, че резултатите им са такива и хората се отнасят така с тях, е достатъчно за нас", каза той. 

"Въпреки огромната съпротива, успяхме да вземем стратегически решения, да създадем нови мощности и от затихващи функции на централата в Козлодуй, да й дадем един нов 100-годишен възход. Това е много важен и пилотен проект", изтъкна още лидерът на ГЕРБ. 

"Само преди няколко дни президента Макрон, за да потвърди моите думи, го питат къде най-много му е харесало, какво си спомня по Европа и той каза: "Варна!". Колко пъти сте чули от мен, че във Варна се правеха геостратегически срещи? Търсеха промяната, търсеха я и като гузни мъже, разбраха, че вкъщи си е най-добре", отсече Борисов. 

Той заяви, че ГЕРБ поема ангажимент България да влезе в еврозоната през 2025 година, уточнявайки, че това е политическо решение. 

Борисов коментира и назначенията по службите.

"Никой не може да каже, че службите са назначени от ГЕРБ - назначени са от Радев и техните правителства. Тази неутралност и привързаност към президентството гарантира борбата с корупцията, то и така стана. Те ги разкриха. Горчиво ще си платим за всичко, най-вече нашите и техните избиратели. Всички.

С този експеримент, който беше наложен отвън... Но и сега всички отвън разбират каква огромна грешка са допуснали", уточни още лидерът на ГЕРБ.

"Хубава вечер ви желая. Отивам на банкет с футболистите", завърши Борисов.