Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в Разград за среща с членове и симпатизанти на партията. Препълнената зала го посрещна с бурни аплодисменти.

Водчът на листата Делян Добрев представи кандидатите на коалицията за парламентарните избори.

Добрев коментира изявленията на Асен Василев и Кирил Петков, че в никакъв случай след изборите няма да правят коалиция с ГЕРБ и ДПС.

Тях първо никой не ги е канил, че да правят такива изявления, коментира Добрев.

"Идваме от Търговище и там описахме какво представлява Промяната. Г-н Борисов каза, че със записите не виждаме как ще можем да работим с тях. Веднага се появиха във Фейсбук Асен Василев и Кирил Петков да обясняват как няма да управляват с ГЕРБ и ДПС. Тях никой не ги е канил. Ако не са с ГЕРБ и ДПС, с кого - с БСП и "Възраждане" ли? 3 г. ни продаваха люзии", каза Добрев пред множеството.

"Каква е мечтата на Кирил Петков? Може би си мечтае за посредници по газа, за "Джемкорп"?! Ето това ли са им мечтите? Те предлагаха Борисов да ме даде курбан. Малко съм слабичът, едва ли ще стана за курбан.

По-хубав би станал от Асен Василев. Той ме съди мене за 250 хил. лв., защото бил напълнял. И свидетел му е Лорер. Казал "Да, напълнял е". Мечтата са им пуделите, пачките или контрабандата", уточни Добрев и добави, че от първия ден знаел, че "тези са измамници".

"Имаме нужда от убедителна победа и на европейските избори. Ние сме постигали най-добрите резултати, когато бяха правителствата на Борисов, защото имаше комуникация. ГЕРБ има абсолютна подкрепа в ЕНП. А ЕНП е най-голямата партия в ЕС.

Ние сме длъжни да препотвърдим това доверие, което са ни гласували", каза Асим Адемов.

"Денков си наслагал билбордове с мене. Аз не давам на партиятга да ме слага. Денков се качил с мене. Той, за да е премиер, го дължи само на мене. Кажи едно "благодаря". Министрите ти в 2/3 от времето бяха в командировки. Подадох жалба в ЦИК да махнат тази пропаганда с мене. Денков не си слага Кирил Петков, а мене", каза Борисов по повод скандалните билбордове на ППДБ. 

"Люпен и Мелони започват да говорят за крайнодясно. Имаме прекрасни контакти с тях. Ама ЕНП ще се окаже в един момент в ситуацията на ГЕРБ. 

Мога да се обзаложа, че президента Ердоган няма случай, в който неговата охрана и протоколи толкова да се доверили, че аз карах джипката, а той седеше до мене. Зад мене Жан-Клод Юнкер, в средата Антонио Таяни, до него Доналд Туск.

Десетки техни бодигардове търчат из гората, ама няма хващане. Дойде премиерът на Великобритания, не беше идвал министър-председател на Япония, да не говорим за Белия дом.

Това правехме ние, защото имахме държава, имахме служби. На премиера на Великобритания му казаха, че имаме поговорка "Око да види - ръка да пипне". В 3 ч. излетяхме, кацнахме в Бургас, прелетяхме цялата граница.

Той снимаше, снимаше... Аз му викам как се е променила Европа. Ако беше преди 30 г. да снима границата, щяха да окошарят. 

Той показа как охранявам границата. 300 млн. евро съм донесъл на България за охрана на границата", спомни си Борисов. 

Той уточни, че Ердоган му казал как само метеоролозите могат да кажат дали ще захладнее времето между България и Турция. 

"От тогава 3 г. какво - нищо. Като слушам тези и къщичките за птички са откраднали. ПП не искали с нас. Добре, ние не сме се затичали. Ние имаме хора. А при тях, когато си отидат Минчев и Лорер, кой ще остане.

Кого ще предложат - няма кой. А и механизмът на мислене им е на улична бригада. Те искат да изсмучат информацията от ДАНС, МВР, затова казаха МВР или нищо друго. Имат от какво да се страхуват", разгневи се лидерът на ГЕРБ. 

"Представете си да бяхме кандисали на техните ултиматуми... Те са си правили сметка да ни успят и да ни приключат незаконно.

Департаментът на САЩ написа, че нашите арести са незаконни. На асамблеята на НАТО имаше много непоканени. Аз имах среща с американските, с германските конгресмени, с всички. Но не видях други. Нашите западни партньори видяха какво се е случило", каза Борисов. 

"Ако тръгнат с "Възраждане" да правят , ще ги бият батковците. Не вярвам и БСП да им се хване на въдицата. Много пъти съм бил премиер. По три пъти съм бил от всичк. Мисля, че това е достатъчно за една биография. С това "Борисов - премиер" мисля, че ги плашите.

Но това трябва да е само, ако имаме много голяма мнозинство. Вече сме истинска партия, след тези 3 г. тормоз, чегъртане и какво ли още не. Или трябва да се управлява стабилно, или няма да правя нищо. Нямаме ли мнозиство, няама да поемам такава отговорност.

Изкарайте близо милион гласа, тогава можем да излезем и да кажем "Готови сме да управляваме". Кой ще е премиер ще измислим", каза Бойко Борисов. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!