В деня на катастрофата кампанията беше прекратена на всички нива за цялата коалиция ПП-ДБ. Това е огромна човешка трагедия, целият устрем да се прави кампания от този случай е изключително циничен. Това заяви пред Нова нюз кандидат-депутатът от ПП-ДБ Стоян Михалев.

Насажда се омраза в обществото ни, а тя може да се превърне в деяния, като това в Словакия. 

"Кирил Петков не е споделял с мен за заплахата, която е получи. Зная, че има такъв случай, той го потвърди публично. Не мисля, че е само срещу него има такава заплаха.

Комисия в службите решава кой е под заплаха и има нужда от охрана. През 2016 г. законът беше променен, Борисов и мнозинството му удължиха режима на конвоиране от НСО на 4 години. Самият лидер на ГЕРБ наруши закона и пое контрола на превозното средство", заяви той. 

"Имаме пет служби, които постоянно воюват помежду си, преследват се и създават политически бухалки срещу неудобни политици. Реформата в тях трябва да бъде цялостна и радикална, не можем да си позволим да имат нелоялни на страната ръководители.

Сегашните нямат капацитета да са там и са неадекватни на ситуацията.

Работа ли е на ДАНС да проверява дали Петков е напуснал НПО, а да не знаят за руската агентура? Службите са инструмент на изпълнителната власт. Шефовете им обаче се назначават от президента", заяви Михалев.

И категорично подчерта, че военната помощ за Украйна трябва да продължи.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!