Симеон Славчев, водач на листата на „БСП за България“, призова водачите в област Разград да обединят усилия в името на културата. Това стана ясно днес на среща между кандидати от листата на БСП-Разград с колектива на обичания от всички Капански ансамбъл.

Водачът на листата на „БСП за България“ в Разград Симеон Славчев, който неведнъж е заявявал, че с диалог се решава всяко предизвикателство, изслуша проблемите, с които се сблъскват културните дейци от ансамбъла и пое ангажимент лично да се заеме с разрешаването им. 

Една от дискутираните теми на срещата беше нуждата от подкрепа, за да се открие по минимум една паралелка в училищата за изучаване на български народни танци с цел да се съхранява и популяризира българския музикален фолклор.

„Културата и образованието трябва да са предмет на държавна политика, защото именно те са били и винаги ще бъдат стълб на националната ни идентичност и са крепили българския дух в най-тежки моменти“, каза Симеон Славчев. 

Като друг проблем за разрешаване той посочи ниските заплати в ансамбъла, но и на културните дейци като цяло. Затова водачът на листата на „БСП за България“  за област Разград се обърна  с апел към водачите на листи от всички партии да обединят усилия, защото културата трябва да стои над партийните интереси и само така могат да се постигнат значими и трайни резултати.

„Призовавам водачите на листи от всички партии в Разград да постигнат консенсус и да се подпишат под общ документ, който да работи за интересите и разрешаването на важни казуси в областта на културата и образованието.

Той трябва да засяга не само нашата област, а да е част от национална стратегия за десетки години напред и да не се затваря в рамките на един управленски мандат“, добави Славчев. 

Той припомни, че културата и образованието са сред основните приоритети в програмата на „БСП за България“ и много от усилията им са насочени именно в разрешаването на предизвикателства в тези две области. 

Купуването и продаване на гласове е престъпление!