„Чувам доста определения от анализаторите, че кампанията до момента е вяла. Мога да се съглася до някаква степен – вяла е, тъй като на терена, лице в лице с хората, сме само ние, от „БСП за България”. А само ние сме, защото сме единствените, които не излъгахме хората, не влязохме в съглашателство с мафията, не участвахме в никакви сглобки, устояхме на всички изкушения на властта. Ние можем да застанем пред хората и да отговорим на всичките им въпроси – не отговаряме за лобистки закони, за прегръдка с мафията. Друг трябва да отговаря”.

Това заяви водачът на „БСП за България” във Велико Търново и Хасково Атанас Зафиров пред БНТ.

„Има един голям страх от участието на БСП във властта. Защото, винаги когато БСП е участвала във властта – държавата си е била на мястото. И затова са опитите БСП да бъде спряна – по всякакви начини”, заяви зам.-председателят на социалистическата партия.  

Атанас Зафиров бе категоричен: „Доказахме, че не можем да бъдем купени, не можем да бъдем управлявани и когато работим, работим за хората. Доказахме го и в нашето управление в тези 9 месеца, с политиката, която водихме. За първи път от много години България имаше 22 милиарда социален бюджет и тези пари стигнаха до хората, те не бяха откраднати, не бяха отклонени”, каза водачът на „БСП за България” във Велико Търново и Хасково. И посочи: безплатни учебници, безплатни ясли и детски градини, ваучери за храна, повишение на пенсиите, повишение на минималната заплата.

По думите му задкулисието обаче трудно се предава. Това е една от мисиите, с които сме влезли в тази кампания – нашият основен политически опонент е ГЕРБ и модела „Бойко Борисов”, моделът на задкулисието, моделът на мафията. Това е нашият опонент, но нашият враг е ниската избирателна активност. Тя води до гласуване на твърдите ядра, до нарастване на купения вот и обикновено на този пазар са ГЕРБ, в някаква степен и ДПС. Тогава са възможни всякакви сглобки, всякакви уродливи форми на управление, а голяма част от хората остават непредставени. Това обикновено избива в протести и предсрочни парламентарни избори”, подчерта Атанас Зафиров и призова:

„Затова – гласувайте! Гласувайте със сърце, но гласувайте с разум за хората, които не ви подведоха. БСП не ви подведе”.

С кого след изборите: Социалистът бе категоричен, че БСП в сглобка с ГЕРБ няма да влезе. „Задали сме нашата червена линия – моделът „ГЕРБ”, моделът на закулисието, на мафията, на раздаване на пари под масата и от прозореца на джипката”.

В разговора за управлението Атанас Зафиров добави: „ПП и ДБ излъгаха своите избиратели по един изключително брутален начин – хората, с които бяхме на улицата, хората, които разчитаха на промяната, хората, с които управлявахме успешно 9 месеца веднага след това излъгаха своите избиратели и се прегърнаха с ГЕРБ и ДПС и създадоха тази отвратителна сглобка, която доведе до предсрочни парламентарни избори”, заяви социалистът.

Зафиров посочи формулата на БСП: „Надпартийно правителство от експерти, зад което, разбира се, че ще стоят политически партии от НС. Но тези хора, ще бъдат обвързани единствено и само с програмата, която изпълняват”.

За лявото: „Нямам навик да коментирам политически ментета, но нека първо да уточним какво е ляво – ние твърдим, че на тези избори има една автентична лява коалиция и тя е „БСП за България”. Всички останали клонинги бяха създадени с една единствена политическа цел – да късат избиратели от БСП. И да спрат БСП от възможността да има силна парламентарна група, която може да залага, както модела за управление на държавата, така и да бъде гарант, че това управление няма да отстъпи от националните интереси”, заяви Атанас Зафиров.

„Партиите, за които ме питате, са с неясно финансиране, обърна се към водещата на „Още от деня” Атанас Зафиров и посочи: „Част от тях осеяха страната с билбордове, със светещи реклами, правят изключително скъпа, пищна, разточителна кампания. Те трябва, първо, да дадат ясен отговор кой финансира кампанията им? Как така новосъздадени политически субекти могат да си позволят да водят пъти по-скъпа кампания от традиционни партии, които получават и държавна субсидия? Аз като избирател питам: Кой стои зад вас? Като разберем това, ще станат ясни и целите им”, категоричен бе Зафиров.

И в отговор на въпрос добави: „Не само няма да влязат в парламента - всеки глас, даден за тях, е глас отишъл на вятъра. Ако някой от тях се добута до парламента – ще е патерица на статуквото и модела, за който говорих”.

Зелената сделка: „Европа показа подхода – Франция развива ядрената си енергетика, Германия отваря въглищните си централи. Ние правим точно обратното – продаваме въглища на Сърбия, ще затваряме въглищни централи и внасяме пак ток от Сърбия. БСП сме ясни и категорични – ние сме за предоговаряне на Зелената сделка със защита на българския национален интерес. Защото, тези които управляваха българската енергетика - извършиха едно голямо предателство”, заяви позицията на социалистите водачът на „БСП за България” във Велико Търново и Хасково и призова:

„Да гласуват с разум за партията, която не ги подведе, не ги излъга и не отстъпи от обещанията си – с 24 в интегралната бюлетина”.

За днешното извънредно заседание на Парламента: „Позорен дневен ред – дали да бъдат 10 или 11 % увеличени пенсиите. Позорен дебат за 5 лева. В същото време се задава драстично увеличение на тока. БСП настояваме изслушване на енергийния министър и КЕВР защо искат увеличение на тока с 30 %.”, каза Атанас Зафиров.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!