БСП е партията, която изпълни почти всичко, което обеща в предходната предизборна кампания. Това са икономическите мерки, социални мерки към хората в нужда, към работещите, към младите и към пенсионерите. Влизаме в тази кампания с увереност да продължим това, което започнахме.  Това заяви водачът на листата на „БСП за България” в Ловеч Вяра Емилова в предаването „Твоят ден” по Nova News.

Тя изрази увереност, че българският избирател е мъдър и ще се довери не на партии, които повече говорят, отколкото вършат, а на тези, които действително са свършили работа.

„Ще работим върху това, което свършихме миналия мандат, за да може то да бъде надградено. БСП е за силна икономика, със силен държавен сектор и силна социална политика”, допълни Емилова.

Като основен приоритет кандидатът за народен представител от левицата определи социалната политика. „Предстои ни една доста тежка зима и хората имат нужда от повече сигурност и стабилност в бъдещето и в ежедневието си”, коментира социалистката.

Вяра Емилова подчерта, че БСП ще работи за сигурността на българските семейства да запазят работните си места, а това става с развитие на промишлеността и индустрията и припомни, че  за изминалите 7 месеца България е на първо място по индустриално производство в ЕС.

„Подпомогнахме бизнеса с компенсации за цената на тока. Една от нашите мерки е да разширим помощите заради газовата криза”, каза още тя.

„Внушенията на служебния финансов министър Велкова, че пари няма, не кореспондират с фактите, а те са, че ние оставихме 1.5 млрд. лв. излишък в бюджета”, коментира още Емилова, припомняйки, че г-жа Велкова е била заместник-министър в редовния кабинет и е одобрила този бюджет. Според кандидат-депутата служебният министър изпълнява политическа поръчка, която обслужва интересите на ГЕРБ и ДПС.

„Работата на служебния кабинет е да възпроизведе честни избори, а ние виждаме масова подмяна на кадри и саморазправа с някои от членовете на БСП”, обърна внимание тя.

„България не е бедна държава, тя е ограбвана държава. Ние като политическа партия ще се опитаме да прекратим това”, каза в заключение Вяра Емилова.