Имаме един неуспешен парламент, после втори, това не е добре за държавата. Не е важно кои партии попадат в него, по важното е, че тези които влязоха, не намериха кураж да седнат на една маса и да говорят. Видяхме обиди и липса на чувство за отговорност. Това заяви по БНТ лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов като анализ на предходните два парламента.

И добави: Преговори нямаше, а когато ние преговаряхме с ГЕРБ нещата се случваха, въпреки че имахме много различия. Спорихме повече от една седмица, докато не направихме обща програма за управление. По целия свят има коалиция, проблемът не е в думата коалиция, проблемът е, че в България отдавна няма истински политически партии, от известно време се говори за проекти и сега гледаме поредния такъв."
 
"Трябва да имаш идеология и на базата на нея да имаш принципи, а сега имаме проекти, които са проекти за власт, а не са идеологически проекти, а това е поредния проект за власт, коментира той запитан какво мисли за обявения нов проект на екс-служебните министри Асен Василев им Кирил Петков.
 
"За мен в политиката трябва да присъстват субекти, не обекти. Няма как някой да вземе от избирателите на ВМРО проект без визия.
Новия проект върви на Женския пазар и си търси партия, която да си купи. Дали ще е Екогласност или друга, коментира той. 
 
ВМРО ще се яви самостоятелно на изборите, защото ни показаха избирателите, че създаването на коалиции, се наказва от тях. 40 % на хората не гласуваха на предните избори, защото сме били в коалиция.

"Проблемът не е в думата "коалиция", а че в България отдавна няма истински политически партии. Последните 10 години говорим само за проекти, сега сме свидетели на нови такива", допълни Каракачанов.

ВМРО има своят история от 128 години, в това време е правела въстания, във войни е участвала, участвала е в избори и е оцеляла, защото има кауза да се възроди българския народ.

"Това, което се случи в армията за 4 години не се случи за последните 25 години", припомни успехите си лидерът на ВМРО.
 
На президентските избори ще имаме кандидат-президентска двока, обсъждаме няколко човека, в момента ги номинираме, някои са нови, а другите са хора, свързани с нашата история като политическа формация. Търсим най-подходящия вариант, не се бавим с излъчването на кандидати, срокът е до 12 октомври", каза Каракачанов.