Ако Мерт не беше спрял напреки на пътното платно, нямаше да се стигне до катастрофата. Тръгнахме над 30 коли и трябваше само да направим обиколка за настроение, да покажем, че завършваме училище. Спирането беше глупаво, почти престъпно. 

Това разказва един от абитуриентите в колоната, която вчера спря движението на пътя Кърджали – спирка „Джебел“ и причини катастрофа с един пострадал тийнейджър, пише 24rodopi.com.

Тежка катастрофа по пътя за Маказа, линейки хвърчат към мястото ВИДЕО

Кърджали се размина на косъм с голяма трагедия, защото движещият се с над 100 км/час „Мерцедес“ се заби не в колоната, а в спрелия на разстояние стар „Опел“.

„Реално „Опел“-ът се оказа нещо като буфер, иначе „Мерцедес“-ът, в който също имаше абитуриенти можеше да предизвика верижна катастрофа“, смята зрелостникът.

Той разкри, че завършващите средното училище се договорили да се съберат на изхода на Кърджали, в посока към Момчилград и „Маказа“. Колоната потеглила от площадката на бивша фабрика, която сега е хотел.

„Имаше и закъснели, като „Мерцедес“-ът, който, за да ни настигне, карал с бясна скорост. След завоя под „Теклас“ колоната започна да намалява скоростта.

Абитуриентите в Кърджалийско полудяха! ВИДЕО

На метри преди мястото, където постоянно има полицейска патрулка с радар, но в събота нямаше, сивият „Мерцедес“ на Мерт прави опасна маневра, застана напреки на пътното платно и спира. Невъзможно е движението и през двете ленти.

Тогава вече от завоя се задава белия „Мерцедес“, който се удря в „Опел“-а и тръгва към ската. Водачът му не е от нашите, но момчето със счупената ръка също е абитуриент. В катастрофиралата кола е имало още една абитуриентка.

Ако Мерт не беше спрял, нямаше да се случи така, че после да коментираме как сме станали „конвой за игра със смъртта“, добави абитуриентът.