Мъж от София, пожелал анонимност, разказа за фрапиращ случай. Той сподели, че на 3 ноември е бил участник в ПТП между кола „Пътна помощ” и трамвай. По думите му след катастрофата ватманът се е държал изключително агресивно и е избягал от мястото на инцидента.

След откриването на ватмана, идването на място на полицията и тестване за алкохол и наркотици, се оказва, че полевият тест за дрога на водача от градския транспорт е положителен.

„Трамвай дойде много бързо отзад. Бях втора кола и ми отнесе страничното огледало с рамката. След това ватманът спря, оправи си огледалото и си тръгна.

Когато настигнах трамвая, водачът започна да ми показва неприлични жестове. Когато се прибрах в гаража ми извикаха КАТ, а по-късно стана ясно, че ватманът е с положителен тест за наркотици”, разказа водачът, който потърси екипа ни.

Той призна, че автомобилът му е застъпил релсовия път. „Да, това е нарушение от моя страна. Но имаше хора, които бяха плътно до тротоара. И ако трябваше да се престроя плътно в дясно – щях да отнеса главите на хората”, посочи водачът, цитиран от Нова ТВ.

От МВР отговориха на запитване като посочиха, че имат сигнал за това произшествие и положителният тест за наркотици на ватмана е положителен.

„Ватманът е преценил, че няма щети и затова е продължил по маршрута си. След известно време двамата „отново са се видели”, така да се каже, и ватманът е разбрал, че има някакъв проблем. След като се е прибрал в депо „Красна поляна” сам се е обадил на 112, за да дойде КАТ да обработи случая.

Установява се, че вината е на водача на репатрака. Но при тест за наркотици се установява, че в кръвта на ватмана има остатъчно наличие на амфетамини. Книжката му е отнета”, заяви инж. Иво Василев, който е зам.-директор на "Столичен Електротранспорт" ЕАД.

Инж. Иво Василев

Повече по темата гледайте във видеото.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук