25-годишният водач, който загина вчера на Русе-Силистра, е показвал системна липса на дисциплина на пътя. В комбинация с досието му с нарушения за съжаление е било въпрос на време да предизвика подобен тежък инцидент, пише Русе Медиа, позовавайки се на полицаи с дългогодишен опит в пътнотранспортни произшествия.

При жестоката катастрофа между Сандрово и Сливо поле лекият автомобил „БМВ“ се вряза в дърво, а на място загинаха водачът и пътувалото с него 24-годишно момиче.

25-годишният шофьор е бил хващан преди това с множество нарушения. От полицията уточниха, че водачът се е водил към ОД на МВР-Силистра.

На няколко пъти е санкциониран за шофиране без книжка и с превишена скорост. Хващан е да кара след употреба на алкохол. В първия случай е имал алкохол от 0,8 до 1,2 промила, а при втория случай, заради повторното нарушение, е бил изпратен на съд през декември 2020 г.

Въпреки всички санкции той е продължавал да извършва нарушения, а едва 10 дни преди катастрофата вече се е сдобил с книжка.

Рисковото му поведение на пътя е довело и до тежката катастрофа, коментираха органите на реда. Произшествието е станало, след като водачът е предприел изпреварване на три автомобила. Участъкът е прав, с две ленти за двете посоки на движение.

При прибирането си в своята лента заради насрещно идващ автомобил той е изгубил управление и е излязъл вдясно от пътя, като се е забил в дървото.