Състоянието на пострадалите при катастрофата в Унгария, при която загина родна гражданка, е стабилно. Ранените нашенци имат предимно счупвания и вътрешни намалявания, предаде Нова телевизия.
Пострадали българи са настанени в болниците в град Сегед и в град Мако. Ранени при инцидента са и майка с малко дете.

В момента в Сегед има гъста мъгла, а вчера, по време на инцидента, тя е била още по-голяма. Днес се очаква консулите да посетят пострадалите. Очаква се и повече информация от лекарите в болниците.

Основната причина, по която се работи на този етап по този инцидент, е гъстата мъгла и може би опасното поведение на някой от шофьорите при тази мъгла. Имало е превозни средства, които са били в аварийната лента на магистралата и са застрашавали движението. Автобусът не е видял спрените превозни средства и така е станала катастрофата.

БЛИЦ припомня, че вчера стана катастрофата край разположения близо до границата с Румъния унгарски град Чонадпалота в комитата Чондград. При инцидента са загинали двама турски и един румънски гражданин, както и една българска гражданка. 12 нашенци са ранени.

Във верижното меле са участвали два камиона с румънска регистрация, румънски пътнически автобус и четири леки товарни автомобила, два от които са били български.