Пътен инцидент от Врачанско. На кадрите, заснети от видеокамера, се вижда как автомобил се блъска в друг в село Лиляче. Пробата за алкохол и наркотици на виновния водач е отрицателна, но според потърпевшите той е бил видимо неадекватен.

Инцидентът се случва в събота – 20 април, малко преди 22 часа. Видеокамерите на семейство Петрови заснемат как лек автомобил губи контрол и се врязва в тяхната кола, паркирана пред дома им.

„Чух силен трясък и видях как на детето ми колата се помества три метра напред“, разказва Петрана Илиева.

Собственичката на ударената кола вика полиция. 

„Шофьорът слезе, беше неадекватен, не знаеше какво се случва, питаше ме "Какво направих?", "Къде съм?“, коментира потърпевшата Петя Петрова.

Докато униформените претърсват автомобила,  младата жена забелязва на земята пликче със съмнително вещество, подобно на чай за пушене.

„Взех пликчето, попитах полицая това какво е,  той каза това е изпушено, ние нищо не можем да направим. Казвам - пуснете кръвен тест. Отговориха, че не може, това не е основание, тестът  за наркотици е отрицателен“, разказва Петя Петрова.

Тъй като и алкохолният тест е отрицателен, санкцията е за несъобразена скорост.

„Глобата е 200 лева, има много малко нарушения, които са незначителни и в 90 процента са за неносене на документи“, коментира Христо Димитров, началник "Пътна полиция" във Враца.

Красимир Костов е един от младежите, които пресичат улицата секунди преди едната кола да удари другата и се отървава по чудо.   

„Направо се виждаше, че той не е видимо добре“, казва той.

Случаят се проверява. Водачът е със солиден стаж зад волана. По време на инцидента е имал и спътник.