Вече седем месеца животът ни минава на гробищата. Това казаха през сълзи родителите на починалите в зверската катастрофа край Кадиево момчета - Тодор Бараков и Виктор Василев, пише "Марица".

Днес в Окръжния съд в Пловдив стартира делото срещу шофьора на БМВ-то ковчег Петър Маринашки. 
 
Това е и поводът десетки близки, роднини и приятели да организират протест пред сградата на Съдебната палата. Много от тях са с тениски, изготвени специално за целта с надписи "Искаме справедливост", носят и плакати, на част от които пише "Искаме справедливост за Виктор", "Справедливост за Тошко", "Убийците на пътя в затвора" и "Вярваме в правосъдието и съдебната система". 

Събралите се хора изразяват мирно недоволството срещу мярката за неотклонение на Маринашки. Той бе освободен под парична гаранция от 2000 лв. " Мястото му е в затвора", категорични са протестиращите. 

Тодор Бараков, баща на момчето, което носи неговото име, заяви, че иска максимална присъда. "Знам, че няма да ми го върне, но трябва да изтърпи наказанието си", посочи той.

Бараков смята, че дрифт е причината за зверската катастрофа през ноември миналата година. Той показа и телефона на сина си, върнат му след инцидента - изключително деформира, което според него говори достатъчно красноречиво за силата на удара. Бараков смята, че всичко направено дотук от органите на реда и съдебната система е изтъкано от абсурди и противоречия. 
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!