Четирима души са пострадали при катастрофата в района на 105 км на АМ „Тракия“. Това съобщи говорителят на ОДМВР- Пазарджик Мирослав Стоянов по повод инцидента на магистралата, за който БЛИЦ вече писа

Междувременно се разбра, че в автомобила, който катастрофира в района на 105 км на автомагистрала „Тракия“, е имало общо 5 души. 

Стоянов обясни, че шофьорът на лекия автомобил е загубил управлението или е засечен от друг автомобил. Лекият автомобил се е качил върху разделителната мантинела между двете платна. На мястото има екипи на пожарната, полицията и Спешна помощ. 

В момента автомобилът се разрязва, за да бъдат транспортирани пострадалите към болницата в Пазарджик. Те са с различни наранявания, но няма опасност за живота им. В същото  време читателка на БЛИЦ изпрати и снимки от мястото на инцидента.

„Една от пътничките дори няма нужда от специална медицинска помощ“, коментира Стоянов, цитиран от Фокус.

По думите му в близост но мястото на катастрофата е имало и линейка от София, като медицинският екип се е включил, за да помогне.

Движението през проблемния участък е затруднено. 

„В района на катастрофата при 105 км на автомагистрала „Тракия“ са станали още две верижни катастрофи“, каза още Стоянов.
 
Той обясни, че единият инцидент е в платното в посока София, а другият в платното за Пловдив.
 
„След първата катастрофа водач на турски ТИР е намалил скоростта, за да избегне удар, но в задната част на камиона са се ударили последователно три турски леки автомобила. От другата страна имаме три или четири автомобила, които са намалили скоростта или са спрели, за да видят какво се случва и са се ударили“, коментира Стоянов.
 
При тези два инцидента нямаме пострадали, нанесени са само материални щети.
 
„Голям проблем са хората, които любопитстват, за да видят какво се случва и на практика стават причина за нови проблеми. Движението е затруднено, регулира се от екипи на „Пътна полиция“, ако се наложи то ще бъде отбито, но за сега няма такава необходимост“, допълни Стоянов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

На [email protected] БЛИЦ очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света