Появиха се нови разкрития за загиналите четирима души от едно семейство при самолетната катастрофа край Скопие.
Както БЛИЦ писа малък самолет „Чесна“, летящ от Охрид за София, се разби в Северна Македония. Загинали са всичките четирима пътници на борда.

Починалите са семейство - бизнесменът Георги Бошнаков, съпругата му Калина и двете им деца Биляна на 19 и Гергана на 14 години.

От посолството ни в Скопие информират, че македонските паспортни служби са потвърдили, че става дума за български граждани. По информация на БЛИЦ съпругата на загиналия бизнесмен е столичен адвокат.

Трагедията е огромна! Семейството българи, загинали при авиокатастрофата, били много щастливи, вижте ги (СНИМКИ)

Машината е пилотирана от мъжа, който се занимава с преработка на отпадъци и има клонове на фирмата си в няколко градове в България. Според македонски медии изчезнал от радарите около 17.16 ч. българско време.

Контактът е изгубен западно Солунска Глава - най-високият връх на планината Якубица в Северна Македония. От македонската гражданска въздухоплавателна служба съобщиха, че заради лошите метеорологични условия пилотът поискал да кацне в Скопие, а след това съобщил, че ще продължи към София. Преди да изчезне от радарите той е казал, че има силна турбуленция.

Стана ясно кое е загиналото българско семейство при самолетната катастрофа край Скопие!

Два полицейски хеликоптера са се включили в издирването на самолета. За инцидента е информиран министър-председателят Бойко Борисов. Той е издал съответните разпоредби на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, който е в контакт с македонския си колега. МВР предлага да изпрати хеликоптер, който да се включи в издирването на падналия самолет.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!