Сунгурларското село Подвис потъна в скръб след верижната катастрофа в Ришкия проход. При нея на място загина 71-годишният Димчо Русев от населеното място. 

Припомняме, че инцидентът стана тази сутрин около 09:00 часа. Удариха се три коли – два опела с бургаска и сливенска регистрация и бургаски Форд. Все още не са изяснени причините, довели до фаталния сблъсък. Сред версиите са неправилно изпреварване и висока скорост.

Полицията работи по случая и тепърва ще се установи кой е виновен за мелето. 

Димчо Русев е пътувал със съпругата си за Карнобат. Тя не е пострадала при инцидента, но е съсипана заради загубата, разкриха близки на семейството от село Подвис.

„Димчо и жена му живеят в село Подвис. Имат и дъщеря, която е семейна в друго населено място. Много добро и мило семейство. Димчо се разбираше с всички от селото, страхотен човек. Беше в отлично здравословно състояние. Зад волана беше безупречен шофьор, въпреки възрастта си“, каза съсед на семейство Русеви. 

Двамата със съпругата му почти през ден пътували до Карнобат – за пазар, до аптеката или на разходка. Вероятно и днес тръгнали да купят храна и лекарства за през седмицата. Това пътуване обаче се оказа фатално за 71-годишния мъж.

При катастрофата, за щастие, няма други пострадали.


 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук