Истинска трагедия се е разиграла в понеделник следобед в центъра на каварненското село Белгун. Както БЛИЦ съобщи, тежка катастрофа отне живота на 4-ма души. Две от жертвите са деца - на 1 и 12 години. Загинала е и майка им и още един възрастен мъж.

При инцидента бяха ранени и трима души.

36-годишен жител на селото не успява да вземе завоя и връхлита върху тротоара, където са били жертвите и раненият. Шофьорът няма провинения пътищата досега от 2013 година, когато е получил книжка.

Стана ясно кой е бил зад волана на едната от колите в касапницата с 4 трупа в Каварненско 

"Сам е бил в автомобила и помита стоящите на тротоара три деца и трима възрастни. Двамата от възрастните - майката на децата и още един жител на Белгун почиват на място. Две от децата също почиват на място, третото дете в момента е във Варна в болница", обясни окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев, цитиран от БНТ. 

Взета е кръвна проба от шофьора за алкохол и наркотици. Резултатът се очаква днес.

В болница във Варна в критично състояние е 8-годишно момченце от загиналото семейство, самият шофьор също е с опасност за живота в добричката болница.

Главният прокурор Иван Гешев съобщи за случая в Туитър и коментира, че прокуратурата отдавна е предложила конкретни законодателни мерки за противодействие на войната по пътищата и очаква решения.

"Поредни невинни жертви на войната по пътищата. Прокуратурата отдавна предложи конкретни законодателни мерки за противодействие. Очакваме решения!", написа още той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ