59-годишен врачанин загина при тежката катастрофа край Бяла Слатина. Фаталният инцидент е станал във вторник, около 18 часа, на пътя между града и село Борован, съобщава BulNews.

Зад волана на автомобила „Киа“ е била 49-годишна жена от Враца, която блъснала 59-годишния мъж. Вследствие на удара човекът починал на място.

Шофьорката е тествана за употреба на алкохол и наркотични вещества, като резултатите са отрицателни.

По случая е образувано досъдебно производство.

Загиналият мъж е 59-годишният Станимир Точев от Враца. Станимир бил на гости на сина си, който живее в Бяла Слатина. Хапнали, пийнали, но се скарали и Точев си отишъл. Той тръгнал пеша към Враца, когато бил пометен от "Киа", управлявана от 49-годишна врачанка.Станимир е легендарен врачански кръчмар, първият съдържател на комплекс "Суми" от 1988 г. до приватизацията му през 1993 г. Бил е наемател на заведението "Мара Врачанка" край Борован, както и създател на ресторант "Сатурн" на ул. "Търговска" във Враца.

Часове след трагедията негови близки и познати заляха социалната мрежа с хубави думи за мъжа, който бе и ще остане уважаван от много хора.

"Отива си една епоха, Господ да му прости. Той беше от добрите!", "Не ми се вярва! Бяхме добри познати, винаги беше много позитивен и усмихнат със заразително благ заряд, който след две-три изречения те е "хванал" и вече се хилите заедно. Или пък сериозен и аналитичен... със сигурност загубихме един интелигентен човек. Ще липсва! Мир на душата му!", "Рядка птица беше Точев! Да почива в мир!", пишат всички, които знаят какъв човек беше Точев.

На този етап не е ясно кога ще бъде погребението му, тъй като тялото е в МБАЛ "Христо Ботев" в областния център и все още не е освободено от прокуратурата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ