2024-а е годината на Сатурн - година на кармична разплата, материални успехи и на стабилизация. Това каза нумерологът и астролог Светлана Тилкова-Алена.

Има прекалено много питанки в хороскопа на България за 2024 г. Няма да ни е никак лесно, защото Сатурн е планета на кармичната разплата.

Тоест всеки, който е вредил, ще си понесе кармичните наказания. До каква степен – всеки може сам да прецени, защото всеки знае какви грешки е допускал“, прогнозира Алена.

По думите ѝ Козирог и Водолей са облагодетелствани, защото Сатурн управлява Козирога и е съуправител на Водолея. През следващата година представителите на тези зодии ще намерят равновесието, което не са имали през тази. Те ще печелят и ще вървят нагоре.

„Козирогът ще властва през цялата година. За родените в този земен знак годината е изпълнена с успешни начинания и радващи ги приходи. Те обаче ще трябва да избягват капаните, които съдбата им поставя“, допълни Алена в сутрешния блок на bTV.

„За Везните годината ще е изпълнена с емоции - и приятни, и негативни. Ще бъде благосклонна и ще им помага да положат ново начало. 2024 г. ще бъде емоционална през първата си половина, а импулсивна и прибързана през втората“, подчерта астрологът. 

По думите на Алена до края на ноември 2023 г. всеки трябва да си оправи всички сметки и разчети, защото в годината на Сатурн загубите са нежелателни. Декември пък е много особен месец, защото в почти всички българи "ще избликне истината от това, което са изживели в цялата 2023 г."

Предстои и ретрограден Меркурий - от 13 декември до 2 януари 2024 г. Алена посъветва в този период всички зодиакални знаци да направят преглед на цялата 2023 г. и да осъзнаят какъв бюджет ще оставят за харчене за догодина. Добре е да се прецени и колко да се харчи по време на коледните и новогодишните празници.

През 2024 г. три пъти ще има ретрограден Меркурий  - през април, август и в края на ноември. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук