Служители на „Криминална полиция” при ОДМВР-Бургас и Първо РУП нахлуха вчера сутринта в циганското гето в кв. „Победа” при специализирана операция срещу наркоразпространението, научи Флагман.бг. По време на акцията са задържани двама дилъри със сериозно количество пико.
27-годишният Диан К. и две години по-младият от него Росен С. са сгащени с общо 39 пликчета с жълто-кафяво и бяло кристалообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на метамфетамин. Двамата мъже не са криминално проявени или осъждани. Те са арестувани за 24 часа. Разследването по случая продължава.

Наркопласьорите са проверявани за връзки със задържания в ж.к. „Възраждане” Пламен Ангелов, по прякор Дебелия. Намерената синтетична дрога в 38-годишния бургазлия съвпадала по вид с тази, открита при акцията вчера. Освен това, операцията е проведена само ден след ареста на Дебелия, за който БЛИЦ съобщи.

Запознат с процесите в бургаския ъндърграунд разкри пред Флагман.бг, че циганската махала често се използва като депо за съхранение на наркотици от сериозните играчи.

„Мястото е труднодостъпно за нормалните хора и дори за полицията. Единственият начин да намерят дрогата е по предварителен сигнал. Но и тогава няма гаранция, тъй като обитателите на махалата веднага разбират за присъствието на полицията и имат време да предупредят дилърите. Освен това излиза сравнително евтино, тъй като циганите не могат да си направят сметката и искат неголеми суми за съхранението. Нека не подценяваме и потребителите в самия квартал, които също не са малко”, коментира нашият източник.

Възможен е и друг вариант. Босът просто да е натопил двама цигани, на които е продал по-сериозно количество. Така хем излиза, че съдейства на органите, хем някой друг ще опере пешкира вместо него, добави източникът на Флагман.бг от подземния свят.