Петричанин се забърка в автоекшън в Рила, след като открадна автомобил „Опел”, претърпя ПТП и го изостави до жп релсите между Дупница и Бобов дол.

Осъжданият за подобна кражба 24-г. Асен С. от Петрич, който живее на семейни начала с ромка от Рила, откраднал опела на 78-г. Петър О., паркиран пред дома на собственика в гр. Рила. Кражбата е извършена през нощта.

Асен С. успял да отключи опела и го подкарал, като с него била и любимата му Иванка. Двамата решили с крадената кола да гостуват на свои роднини в Бобов дол.

По пътя обаче катастрофирали, тъй като се движели с опела по обходен маршрут през полята. Изоставили возилото в крайпътната канавка до жп линията Дупница-Бобов дол и избягали, пише struma.bg.

Собственикът на откраднатия автомобил алармирал полицията в Рила. В районното управление били привикани криминално проявени лица от общината, свързани с кражби. Проверката целяла да установи кой няма алиби за въпросната нощ.

Така е разкрит извършителят на кражбата Асен С. През 2015 г. той е бил осъден на 11 м. затвор, които изтърпял при строг режим в Бобов дол. В досието му има седем присъди за кражби.