Интерпретациите по този случай надхвърлят многократно границите на истината и морала. Разбирам политическите линии на опозицията, но истината е преди всичко. Това каза вицепремиерът министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова от трибуната на НС
„Димитър Желязков – Митьо Очите е влязъл в пререкания със собственика на заведението за паркомясто. При спречкването са разменени удари между собственика и кандидат зетя на Желязков. По-късно приближени на Желязков са започнали да пристигат в заведението. Не са били група, не са били въоръжени и с бронежилетки“, посочи Румяна Бъчварова.

„Произведени са изстрели, при които е убит Александър Алексиев и са ранени други. Само Желязаов е бил с бронежилетка. На място са били задържани незабавно лица, участвали в стрелбата. Това е прецедент в последните години“, посочи Бъчварова. "В рамките само на час са разпитани, задържани и обявени за издирване. От местопроизшествието са иззети пистолети, нож.

Тази нощ имаше полицейски акции, задържани са 90 лица. Това са фактите, които мога да обявя публично, всички останали са плод на следствието“. Конфликтът е възникнал спонтанно. Реакцията на полицията е била светкавична. Тази нощ акцията продължава, увери вътрешният министър.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!