Разбита е организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение и международен наркотрафик, съобщиха от пресцентъра на МВР. Четирима са задържани за 72 часа при акцията.
Специализираната полицейска операция на територията на Сандански е проведена вчера от служители от Дирекция “Противодействие на организираната и тежката престъпност”, Дирекция “Противодействие на общата престъпност” към Главна дирекция “Криминална полиция” и ОДМВР-Благоевград.

В хода на акцията са задържани Н.К./40г./, с прякор “Косача” , Б.М./25г./ с прякор “Малкия Маникат”, и двама от София, известни на полицията, осъждани, И.С./35г./ с прякор “Муцката” от Сандански и Г.В./45г./, известен на полицията, също от Сандански.
В рамките на операцията е установено, че 25-годишният М.К е активен участник в престъпната група, ръководена от неговия баща –В.М. /50г./ с прякор “Маниката”. Там той отговарял за придобиването, съхранението и последващата продажба на наркотични вещества, предварително уговорени от баща му. При задържането М.К оказал яростна съпротива, заради което било наложено използването на помощни средства. Антимафиотите установили, че 50-годишният В.М., известен на органите на реда, осъждан, към момента излежавал 10-годишна присъда за трафик на наркотични вещества. Мъжът бил ръководител на организирана престъпна група, разпространяваща и съхраняваща наркотични вещества в големи количества на територията на Р България и Гърция.
Н.К. - ”Косача” бил задържан при опит да пренесе през граница около 1 кг хероин, муниции за пистолет и неистински български документи за самоличност.
Полицейската операция продължава и в момента, извършват се проверки в обитаваните от тях жилища и управлявани моторни превозни средства.
Четиримата от престъпната група са задържани с мярка за неотклонение “задържане под стража” за 72 часа.
Уведомена е Софийска градска прокуратура. Образувано е досъдебно производство. /БЛИЦ