Вярвам, че има списък с хора за отвличане. Много неща от стила на похитителите го доказват. Това заявява пред в. "Нощен труд" дългогодишният шеф на ДОТИ 1 в МВР и екссекретар на министерството Иван Бояджиев по повод аферата с отвличанията на Ангел Бончев и съпругата му Камелия.
Разбира се не съм виждал списъка, но просто така смятам. Както се казва, и опитът учи, пояснява Бояджиев.
Несериозно е да се смята, че отиваш, виждаш скъпите коли пред някоя чалгаджийница и хоп, всички са готови жертви, размишлява о.р. полковникът. Това изисква проучване, не става за ден-два, а за седмици, защо не месеци. Смятам дори, че тези хора наемат други, които да им направят сондажа - евентуални навици на жертвата, банкови сметки, дългове. Всъщност тече една много сериозна аналитична и подготвителна дейност по всички правила, заявява Иван Бояджиев.

Като поредно доказателство в подкрепа на тезата си спецът припомня, че преди години МВР наистина открива списък с хора за убиване. Той така или иначе не се изпълнил.
Сега обаче министерството се прочува най-вече с това (цитира статия от в. "Таймс"), че е пълно с корумпирани служители, които сътрудничат по-скоро на отсрещната страна при отвличанията. /БЛИЦ