На този етап няма данни за други полицаи, освен 2-та от РПУ в София, който са замесени в престъпната група, арестувана в „Орландовци“. Това заяви на брифинг в Пловдив главният секретар на МВР Ивайло Иванов, който присъства на отчет на пловдивската полиция.

Освен наркотици, в „Орландовци“ е намерено и много оръжие, допълни Иванов. Престои да бъдат направени експертизи на оръжието, за да се установи то бойно ли е, преправено ли е и да се установи от къде е доставено.

Двамата полицаи, които са разпъвали чадър над престъпната група и са ѝ осигурявали спокойствие, като по време на извършваните престъпления са правили така, че на мястото на престъпленията да няма полицейско присъствие, допълни още той.

Това, че към момента само двама са арестуваните полицаи, не означава, че няма и други замесени униформени, уточни Иванов.

На брифинга присъстваха и заместник- министъра на  МВР Балабанов и зам.- директорът на Националната полиция Тодор Гребенаров. Двамата, заедно с главния секретар, дадоха изключително висока оценка на втората по големина дирекция на полицията – Пловдивската.
 


Под ръководството на шефа Атанас Илков, Пловдив е на първо място по пресичане на контрабандни стоки, които ощетяват държавната хазна. Самият Илков отчете, че в с сравнение с 2017, престъпленията през 2018 са намалели с 45%.


Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!