Укриващият се хазартен бос Васил Божков, който е с 18 повдигнати обвинения и се скри в Дубай, след като отмъкна 700 млн.лв. от хазната, отново търси подкрепа от троловете си, за да прикрие истината, пише "Монитор".

В обръщание към последователи си в социалните мрежи Божков нагло се жалва, че законите не се спазват от институциите, но отново по заучен стил се вади от числото на гражданите, които трябва да ги спазват.

Този път не много ловко обяснява, че дължи на хазната само  9,43 лева. Явно данъците, които визира са като физическо лице, а забравя, че фирмите му дължат колосалните данъци от 700 млн. лева.

Сега Ел Чапо отново се крие зад служителите си вместо да поеме отговорност за данъците, които е скрил от държавата и за да избегне спазването на закона се скри в Дубай. Хазартният бос пусна и поредна димка, с която плаши гражданите, че ще трябва да му покриват дълговете. Явно страда от амнезия как си „спести“ пари като ощети именно данъкоплатците, които плаши, че ще плащат вместо него.

Приетата през 2013 г. от парламента поправка в Закона за хазарта по предложение на тогавашния соцдепутат Георги Кадиев се оказа игра 2 в 1 в полза на подведения под отговорност по 18 обвинения от Наказателния кодекс Васил Божков.


Тя не само е помогнала на беглецА Васил Божков да ужили хазната със 700 млн. лева с помощта на Държавната комисия по хазарта (ДХК), а и да избяга от по-тежка наказателна отговорност за това престъпление заедно с хората, помогнали му в далаверата.