Разследваният като един от най-бруталните изнасилвачи в историята на Бургас – Илко Тонев – Гаргамел, най-накрая се изправи пред Бургаския окръжен съд. След мистериозното му бягство от страната и три години разтакаване между българските и холандските власти, европейската заповед за арест бе изпълнена и той най-сетне бе екстрадиран от Нидерландия, предава "Флагман".


Днес обаче процесът срещу него претърпя фалстарт заради отсъствието на единия от членовете на съдебния състав поради заболяване.

Тонев е обвинен в престъпление срещу жена, извършено с изключителна жестокост през 2017 г. Репортер на бургаската медия успя да зададе своите въпроси на сводника-инквизитор, който мина с конвоя със самочувствието на истински непукист през кулоарите на съда. Гаргамел не отговори дали съжалява и изпитва ли наслада, докато тормози жертвите си. На въпроса обаче дали синът му е участвал заедно с него в блудствата, за които е разследван в Холандия, Гаргамел процеди през зъби: „Я не говори глупости!“

Илко Тонев видимо не бе очарован от отлагането на делото, тъй като най-вероятно е очаквал отново да си издейства по-лека мярка за неотклонение. Сега обаче ще му се наложи да потърка наровете в Бургаския затвор и да постои доста в лошите условия, от които се оплакваше в Холандия.

Според огромен брой доказателства през 2017 г. Гаргамела смазва от бой една от секс робините си, докато тя не изпада в кома, след което я захвърля пред Спешното в Бургас. Изпочупени зъби, разбит череп и ребра, прорезни рани по корема и врата, изгаряния, пукнат бял дроб, обезобразено лице, което прилича на пихтиеста маска, синини и хематоми по цялото тяло – това е част от животинското отмъщение срещу Маргарита, която прави опит да избяга от изверга-сутеньор.

Днес Маргарита не дойде в съда, защото все още не може да се справи с психическата травма, която й е нанесъл Илко Тонев с издевателствата си. Тук бе обаче нейната майка, която бе категорична, че ще искат възможно най-тежкото наказание за насилника на дъщеря й.

До ден-днешен Гаргамел не си е признал дори пред адвоката си за нито едно от извършените престъпления. В Холандия обаче извергът се хвалел, че в България го издирват за зверско престъпление и заплашвал жриците, че ако отказват да работят за него и му противоречат, ще имат същата съдба.

В началото на февруари стана ясно, че в Холандия също се води разследване срещу Гаргамел и са се появили нови жертви на жестокостите му. Източник на разкри ексклузивни подробности за тях.

Според данни, пред холандската полиция се е явила нова жертва на изверга. Това била млада полякиня, която разказала за зверствата, които Гаргамел и непълнолетният му син извършвали спрямо нея. Жената отишла доброволно в дома на Илко Тонев, защото нямала къде да остане и в началото всичко било наред. Един ден обаче се появил клиент и тя била принудена да проституира.

Полякинята разказала пред разследващите, че когато отказвала да приеме клиент, била жестоко пребивана и пробождана с остри предмети, показала и белезите от нараняванията. Жертвата твърдяла, че Илко Тонев и синът му многократно са я изнасилвали през времето, когато е живяла в дома им. Един ден успяла да избяга с помощта на свой клиент и се явила в полицията. Там тя съобщила, че освен нея е имало и други момичета, на които Тонев бил сутеньор и всички били малтретирани.

През януари месец Тонев има и друга изцепка – задържан е от властите в Холандия в момент на управление на микробус с фалшиви номера. Прекарал е известно време в ареста, по-късно обаче е освободен с мярка подписка.