Нови обвинения се очаква да бъдат повдигнати на обвиняемите за корупция кмет на „Младост“ Десислава Иванчева, нейният заместник Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Това стана ясно от думите на адвокат Ирен Савова, защитник на Петрова, която е призована в Националното следствие, за да представлява своята подзащитна, другите адвокати все още ги няма, предава БТА.

Преди седмица при акция в центъра на София прокуратурата и КПКОНПИ задържаха трите лица с подкуп в размер на 70 000 евро. Специализираният съд остави тримата за постоянно в ареста, като се очаква утре, четвъртък, взетата мярка да бъде обжалвана пред по-горната инстанция.

„Да бъдем призовани днес за нови обвинения е процесуално нарушение, защото от момента на призоваването до сега няма изискуемия тридневен срок, както го изисква НПК“, каза адвокат Савова.

Адвокатката на зам.-кметицата на район „Младост“ се оказа защитничка и на скандалния Филип Тефтерчето 

Тя обясни, че не й е била дадена възможност да говори с нейната подзащитна Петрова, с която са били разделени от стъкло. Обвиненията обаче все още не са готови и адвокатите чакат да бъдат привикани.

Иванчева крещи обезумяла! Показа странен лист в съда и обяви, че душманинът ѝ е Румен Р. (СНИМКИ) 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!