Тайно направен видеозапис с участието на известен олигарх стои в дъното на всички проблеми на сводника на СИК Росен Чолов-Чолата. Това съобщава „Уикенд”, позовавайки се на ченгета, пожелали анонимност. Въпросното видео било изключително скандално и със садо-мазо елементи. На кадрите се виждало как милионерът играе ролята на роб с миска проститутка.
Жрицата го налага с камшик, а той се възбуждал от насилието. Играта с камшика всъщност била най-меката част от сеанса, твърдят запознати. Имало неща, които чак е неудобно да бъдат изговорени и които не се срещали и в най-извратените порно филми. Общата продължителност на филмчето е повече от ас. Записът бил направен през май 2011 г. Девойката работила в модна агенция „FH1” на Росен Чолов. Тя и баровецът са били в апартамент на луксозен 5-звезден хотел. Най-логичното предположение е, че камерата е била включена от компаньонката.

Месеци по-късно Чолов прави най-голямата грешка в живота си. Чрез посредник решава да рекетира клиента. Искането било той да предаде на модната агенция половин милион лева. За да няма недоразумения, предложението било негови фирми да сключат години рекламни договори с агенцията за въпросната сума. Ако не се съгласи на тази сделка, му е било подсказано, че скандалното видео може да се появи в интернет сайтове. Олигахът обаче не само не клекнал на рекета, ами обещал на Чолов, че ще съсипе живота му.

В ъндърграунд средите има слух, че лично милионерът мотивирал свидетели и подпомогнал ГДБОП да арестува Росен Чолов. Това стана на 26 ноември 2012 година. Заедно с него белезници бяха сложени на шофьора му Пламен Кирилов, както и на една от моделките му от агенция „FH1” Ралица Любенова, която играела ролята на „маман”. Ченгетата разкриха, че Чолов е организирал конкурси за миски, на които директно са се предлагали манекенки за проституция. Така наречените конкурси са били всъщност място за оглед на стоката. Всичките предварителни данни, които са имали антимафиотите, били от две свидетелки, за които слухът сочи, че са купени от петролния бос. Поръчителят на акцията срещу сводника е постигнал и още една цел – успял да вземе компрометиращия секс запис. Кадрите били в личния лаптоп на Росен Чолов, който е иззет при обиск в къщата му в кв. „Горна баня”. Той изобщо не е описан в конфискуваните при акцията вещи, а е бил даден директно на бизнесмена, твърдят източниците на „Уикенд”.