Бандата на Борко Месаря – Борис Аврамов, който е брат на депутата от ДПС Димитър Аврамов, е имала строга йерархия и е действала при изключителна конспиративност, разкриха антимафиоти пред „Телеграф“. На върха на наказателната бригада стоял Борко, а под него бил Пешо Малкия.
 

Както БЛИЦ съобщи, двамата бяха арестувани за убийството на данъчния инспектор Иво Стаменов заедно с трети член на групата, а четвърти в момента лежи в Бургаския затвор.
 
Пешо бил силовак от „Люлин“ и ръководел своя бригада за побои и рекет. Отличавал се с изключителна жестокост и безскрупулност. Приемал да пребият нарочената жертва срещу солидно заплащане. Най-много поръчки, обаче, му идвали от Месаря.
 
Борко Месаря, за когото има данни, че точи ДДС чрез сделки с месо, имал зъб на данъчния Иво Стаменов. Освен това и фирмите му били вкарвани в черен списък на нелоялни бизнесмени, станало ясно в хода на разследването. Затова и поръчал на Малкия данъчният да бъде пребит зверски, смятайки, че по този начин ще му секнат проверките.
 
„Борко, Пешо Малкия и други членове на бандата бяха задържани три месеца след убийството на Иво Стаменов. Тъй като обаче не бяха събрани достатъчно доказателства, ги пуснаха“, коментираха обвинители.
 
В хода на разследването станало ясно още, че жена и гаджето ѝ били наети да следят всяка стъпка на шефа на „Фискален контрол“, след което предавали информацията нагоре по веригата.
 
Като тартор на групата спецпрокуратурата посочва Борко Месаря, а Пешо Малкия е негова дясна ръка.
 
„Малкия се вихри в „Люлин“. Много хора имат страх от него. Целите му бузи са татуирани с кръстове и има доста стряскащ вид“, обясниха ченгета.