Днес в 4,16 ч и 4,24 ч са регистрирани два последователни взрива в търговски обекти – част от веригата “Пикадили”, съответно в жк “Младост” и жк “Вл. Варненчик” във Варна.
Местопроизшествията са отцепени и в момента се извършва оглед от експерти и служители на ДОТИ - МВР. Повикани са специалисти и от Бургас и София.
На място е установено, че са избухнали самоделни взривни устройства, които са строшили витринните стъкла над входа на единия магазин и на изхода на другия, над които са поставени. Изкривени са и алуминиевите рамки да дограмата. Причинените от взрива щети са неголеми, стойността им се уточнява. При взривовете няма ранени и пострадали хора. Предстои назначаване на експертизи, които да установят вида и големината на взривното вещество в самоделното устройство.

От септември м.г. 85 % от собствеността на веригата магазини “Пикадили” са придобити от “Делта Макс груп” ООД. Дружеството е регистрирано в Република Сърбия. Останалите 15% са останали собственост на “Боляри” ЕАД, регистрирано във Варна.
При проведените до момента разговори със собственици и управители на двата търговски обекта същите са категорични, че не са получавали каквито и да е заплахи. /БЛИЦ