57-годишният българин Борис Шотекоф е убил съпругата си Ива и нейната сестра Ивета, след което се е самоубил при опит за задържането му. Драмата се е разиграла в американския град Сейнт Луис, съобщи американската полиция.
Шотекоф пребил до смърт съпругата си и сестра й, след което нападнал зет си Владимир Маринов, който е в критично състояние. 42-годишната Ива Т. Шотекоф е открита мъртва в апартамента си, а 34-годишната Ивета Маринова е пребита до смърт в лабораторията, в която работела. Полицията била информирана за изчезването на двете жени от техни приятели, които са очаквали за вечеря в петък. 10-годишният син на семейството в момента в България при роднини.
БЛИЦ припомня, че това е втори подобен инцидент с българи в САЩ. През 2005 г. Тоня Василев, съпруга на българския пастор Николай Василев, уби двете си деца в дома им в Чикаго. Полицията установи, че тя е нанесла над 500 удара с нож на 9-годишния Кристиян и 3-годишната Грейс. През 2007 г. съдът обяви Тоня Василев за невменяема и я изпрати на лечение в психиатрична клиника. /БЛИЦ