До края на този месец ще бъде готов обвинителният акт за Организирана престъпна група (ОПГ) с лидер Божидар Кузманов – Кравата, пише Флагман.бг, позовавайки се на отлично информирани източници. Очаква се делото да стартира още през август в Специализирания наказателен съд в столицата.
Част от обвиненията срещу Божо Кравата и хората му е и стрелбата в ресторант 4 you, при която беше убит Александър Алексиев-Японеца, а несебърският бос Димитър Желязков-Очите оцеля по чудо. Случаят явно се оказва ключов за разследването, тъй като около 2 седмици след него идва ОПГ-то на Кузманов, в което според прокуратурата влизат общо 10 човека. 

Почти всички, включително и сочения за лидер Божо Кравата, вече са на свобода. В столичния арест останаха единствено Тодор Славов и Георги Иванчев. Двамата са с много тежки обвинения – за убийство и опит за убийство,  по които могат да получат дори и доживотни присъди.

Има минимална вероятност обвиненията за ОПГ срещу Божо Кравата и хората му да паднат и да останат само тези за екшъна от 8-ми юни м. г. Ако това се случи, делото ще се върне в Бургас, но вероятността за подобна развръзка граничи с нулата.

Запознати със случая очакват с интерес първото заседание на Специализирания съд в София. На него за пръв път двете враждуващи групи ще се съберат на едно място, включително и босовете Митьо Очите и Божо Кравата. Делото не може да тръгне без тяхното присъствие, тъй като те имат ключово участие в екшъна на пъпа на Слънчев бряг. „Не знам колко охрана ще трябва да осигуряват, за да протече нормално заседанието в София”, коментират източници. 

Божидар Кузманов е на свобода от около месец. Първоначално той бе под „домашен арест”, но столичните магистрати прецениха, че няма достатъчно доказателства за ОПГ-то и промениха мярката на Божо Кравата в най-леката – „подписка”. 

Срещу Митьо Очите и неговата кохорта няма обвинения за екшъна във 4 you. Според прокуратурата несебърският бос не е стрелял във въпросната вечер, а той самият твърди, че е отишъл на вечеря с приятели. Другата страна обаче е на противоположното мнение – че са нападнати от Желязков и хората му, които са били въоръжени.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!