62-годишен мъж от санданското село Калимаци е пребит от свои съселяни вчера следобед. Пострадалият Димитър Пъхлев чистил градината си и изхвърлил небрежно глава кромид, с която уцелил в този момент минаващите по улицата Георги Смилянов и съпругата му.

Двете семейства имали стари дрязги, Смилянови се ядосали, защото си помислили, че Димитър умишлено ги е уцелил. Влезли в градината на съселянина си и го пребили от бой с голи ръце. За щастие друга комшийка чула виковете и се притекла на помощ. Когато видяла с окървавена глава 62-годишния Димитър, се обадила на тел. 112, уточнява struma.bg.

Екип на ФСМП – Сандански, веднага транспортирали пострадалия в болницата, където са му направени куп изследвания, от които станало ясно, че мъжът е с комоцио. Той е настанен в хирургично отделение за лечение с травма на главата.

Побойникът Георги Смилянов е докаран от полицейски патрул в спешното, тъй като вдигнал много високо кръвно. След като му били инжекция и състоянието му се нормализирало, е задържан в полицейския арест. Съпругата му е разпитана на място, след което останала да пази трите си внучета в селото.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!