"Имаме няколко версии, по които работим. Нападението над журналиста Слави Ангелов е свързано с неговата работа. Категорично осъждаме този акт, който се случи в центъра на София", това коментира пред Нова телевизия главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

"За момента няма заподозрян, но колегите работят усилено. Убеден съм, че рано или късно ще стигнем до него", каза още главсекът на МВР.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес лично нападнатият журналист проговори за побоя над него.

"Присъствието на полицейски служители не винаги е гаранция, че няма да има престъпления. Въпреки това, откакто е извънредното положение, се наблюдават по-малко криминални случаи.

МВР не прави своеволия, спазваме това, което се изисква", каза още главният секретар на МВР.

"Без самоконтрол и солидарност, мерките за ограничаване разпространението на коронавируса са обречени на провал", категорично заяви главният комисар Ивайло Иванов.

Той каза още, че на всички полицейски патрули, които обикалят из рискови квартали в градовете, е разпоредено с високоговорители да разгласяват основните мерки за безопасност.

БЛИЦ припомня, че спецакция срещу разпространението на коронавируса се провежда в момента в циганските квартали на София.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!