От три дни полицията издирва бизнесмен. По молба на близките полицията издирва Костадин Иванов Русенов / 62 г./ от Пловдив, живущ на ул.”Ружа” 13. Той има бизнес в областта на тесктилната промишленост.
Мъжът е в неизвестност от 9 март тази година. Костадин Русенов е бил забелязан с лекия си автомобил “Ауди” /бял на цвят и с регистрационен № РВ 6387 ТМ/ в района на Синдикалния дом в Пловдив. От тогава следите му се губят. Колата е открита близо до парк Бунарджик.
До преди 3 години със семейството си живеел в Пловдив, а после се преместили в село Долни Воден, което се намира на 5 километра от Асеновград.
Мъжът е облечен с костюм, риза и вратовръзка. МВР умолява гражданите, които разполагат с информация за издирваното лице, да се обадят на телефон 166 или в най-близкото поделение на МВР. 
Бизнесът на 62-годишния Русенов е в текстилния сектор. Заедно със сина си Иван са съдружници в “Русенов текс”, “Ектекс” и “Викер-98”. Фирмите произвеждат дамско облекло и в тях са наети над 60 работници. Основната производствена база се намира в сградата на “Аскон” в Асеновград. Преди 10 ноември 1989 г. Костадин Русенов е бил директор в предприятието за местна промишленост “Асеновец”, а после влиза в частния бизнес.
Колеги на Русенов от текстилния бранш твърдят, че напоследък е имал финансови затруднения, тъй като се наложило да намали производството заради икономическата криза. Изплащането на заплатите на работниците е било забавяно, но към държавата бил изряден.
Русенов  беше кандидат за независим съветник по време на местни избори 2007 в Асеновград. Той бе издигнат от инициативен комитет, но не бе избран.  /БЛИЦ