Обвинения за организирана престъпна група ще бъдат повдигнати на задържаните четирима полицаи, които са рекетирали търговци. Те са от столичното 4-то Районно управление. Сред тях е и ръководителят на сектор "Икономическа полиция" Красимир Кръстев.

Престъпната група е действала от началото на 2017 година, а според Прокуратурата работата по разобличаването ѝ е започнала през септември 2018 г. Престъпилите закона полицаи са задържани с подкуп от 2000 лева в самото 4-то Районно управление в София.

Според бившия зам.-вътрешен министър и зам.-председател на "Народен съюз“ Явор Хайтов е напълно нормално обществото да се чувства омерзено от този случай, защото тези служители получават заплати от данъците.

"Как да се има доверие в служителите на МВР, като действат като една трибуквена силова групировка. Бяха първоначално задържани 5 души, а обвинения бяха повдигнати само срещу четирима - това също е съмнително. Не искам обаче да хвърляме цялата кал срещу МВР", обясни Хайтов в "Денят ON AIR".

Той е категоричен, че трябва да се обърне голямо внимание и на откритите под бюра и шкафове преписки, по които не се работи.

"Всяка една преписка е една човешка съдба. Икономическата превенция е много важна. Този дребен детайл сочи, че в това районно управление този сектор не е работел въобще. Иска ми се да вярвам, че е само в този сектор. Задавам си въпроса дали така не е в други главни и областни дирекции на МВР", коментира още зам.-председателят на "Народен съюз“ пред Bulgaria ON AIR.

Все пак Хайтов е на мнение, че случаят е показателен, защото ръководството на МВР има явното желание да изкара "гнилите ябълки" от системата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!