Бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева, която бе осъдена на 20 години затвор на първа истанция за поискан подкуп от 500 000 евро от столичния предприемач Александър Ваклин, но само преди седмица бе пусната от Сливенския затвор под домашен арест заради разклатеното си здраве и намерението си да роди чрез ин витро процедура, нарушава наложената ѝ съдебна мярка за неотклонение.

В понеделник по обяд Иванчева бе засечена на тайна среща в „сърцето“ на София – безистена на улица „Граф Игнатиев“, пише „Уикенд“. Някогашната фризьорка бе в компанията на своя приятелка и на мъж, чиято самоличност не се знае. Придружителят на Иванчева обаче със сигурност не е нейният приятел Пеньо Иванов, с когото тя прави опити да създаде потомство чрез ин витро процедура. Именно заради жалбата на Иванчева, че има назначени процедури за забременяване по изкуствен път миналата седмица тя бе извадена от затвора в Сливен и поставена под домашен арест.
 

Според решението на Апелативния специализиран съд обаче Десислава Иванчева няма право да напуска дома си в „Младост“, освен за посещение при лекар, и то след изрично разпореждане на съда. Относно срещата ѝ в понеделник, проверка показва, че тя не е имала такова разрешение.

Според закона при нарушение на мярката „домашен арест“ следва нарушителят да бъде пратен обратно в затвора.