Удовлетворен съм, че едно такова престъпление беше неказано. Не мога да преценя дали наказанието на Десислава Иванчева е справедливо или не, законодателят е преценил, че корупцията трябва да бъде строго наказана. За мен е важно, че това беше наказано и да послужи за пример на общинските представители. Това каза пред Канал 3 предприемачът Александър Ваклин.

Той посочи, че никога не е имал съмнения, че парите не са за Иванчева, но е бил изумен от крупната сума. "Много съжалявам, че Петко Дюлгеров се отказа от показанията си и реши да съдейства на Иванчева, реално с него бяхме договорили той да получи комисиона извън тези пари, в деня на предаването на парите той пое мъжка дума, че няма и да пипне стотинка от тези пари, но явно той си е  имал други разбирателства, явно е било комисиона от Иванчева", обяви Ваклин и посочи, Дюлгеров е искал между 10 и 20 %.

"Прочетох СРС, в които не съм участвал, и бях изненадан как Дюлгеров е вложил целия си творчески потенциал за да ме убеди, не съм си и представял какво може да се случи, затова се обърнах към съответните органи. Когато поискат пари, това трябва да е норма за всички, и да сигнализира органите", обясни Ваклин.

Според него това не се прави от страх, за да не им спрат проектите, че рано или късно корумпираните ще се върнат на власт и затова не сигнализират.

"За съжаление този криминален случай се превърна в политически, най-вече медии и политически партии, които се опитаха да го прехвърлят от чисто криминалния аспект в политически, това са тъй наречените десни партии", обясни Ваклин.