Спецоперация се провежда в момента край затвора във Враца. Началото е било поставено с блокирането на лек автомобил „Опел Зефира“ пред сградата на СБА, малко преди отбивката за изправителното заведение, пише BulNews.

В района гъмжи от цивилни полицаи, като само една патрулка осигурява логистичната подкрепа. По  случая обаче работят около 15 служители на МВР от София, като част от тях са от Вътрешна сигурност. Те са използвали за проследяването няколко необозначени коли и бусове, с които е блокиран пътя на немския автомобил.

Полицаите категорично отказаха информация за ставащото в момента, като любезно и настойчиво помолиха да не се снима. На блокираната лека кола вече са свалени регистрационните табели и не става ясно от коя част на страна е.

По неофициална информация спецоперацията е заради полицай, който се е занимавал с трафик на наркотици и е бил следен през цялото време до задържането му.

Повече информация за удара на полицията се очаква да има през следващите дни.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес млад полицай от столичното 4-о Районно управление бе задържан при спецакцията на СДВР и прокуратурата в София. Малко по-късно стана ясно, че командоси са арестували още един полицай от 4-то РПУ.

БЛИЦ ексклузивно разкри името на един от задържаните униформени, а след това министър Младен Маринов даде нови разкрития за закопчаните заради дрога столични полицаи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!