Последните 24 часа органите на реда в Плевен регистрираха нов рекорд, като хванаха четирима пияни шофьори, двамата от тях без книжки, предаде кореспондент на БЛИЦ.
На 15 ноември около 23,35 часа в с. Коиловци полицейски екип от групата «Престъпления по пътищата» се натъкнали на 53-годишен водач на лек автомобил «Хонда» от Плевен. Алкотестът с Дрегер отчел 1,34 промила алкохол в кръвта му
Същата нощ около 1,05 ч. в село Долни Луковит служители на районното управление в Долни Дъбник спрели за проверка лек автомобил «Фолксваген Голф» и установили, че водачът - 26 годишен от град Искър, не притежава свидетелство за правоуправление и шофира в нетрезво състояние. Алкотестът е отчел 1,73 промила алкохол в кръвта му. Издаден е талон за медицинско изследване. Престъплението е по чл.343, ал.1 от НК.
Минути по късно около 2 часа в село Долни Луковит служители от Долни Дъбник спрели за проверка лек автомобил «Мазда». 28 годишният мъж зад волана е шофирал с 1,24 промила алкохол в кръвта и без да притежава свидетелство за управление на МПС.
На 16 ноември около 21:30 часа в село Коиловци автоконтрольори от Група «Престъпления по пътищата» при ОД на МВР – Плевен заловили 54 годишен от село Бръшляница управлява «ВАЗ» след употреба на алкохол. При проверката с «Дрегер» показанието на уреда показало 2,35 промила алкохол.
Георги Стоянов, БЛИЦ