Нов видеоклип, за който се твърди, че е заснет от униформен, показва предполагаемия конфликт между бившия кандидат-депутат Виктор Иванов и столични полицаи. Клипът се разпространява неофициално.

На видеото се вижда група мъже – едните полицаи, а другите са цивилни.

В началото на клипа един от мъжете се легитимира като „инспектор Баев“.

След това започва да говори друг мъж, който твърди, че униформеният не се е легитимирал пред тях. Мъжът се притеснява „дали не е мутра“.

От МВР съобщиха какво е разказал пострадалият полицай от 4-о районно. 

По време на нощната смяна на подвижна полицейска група, в нощта на 2 срещу 3 декември двама служители на Четвърто РУ-СДВР предприели обход на градинката при бившата баня „Лозенец“. Движейки се по бул. “Евлоги и Христо Георгиеви“, непосредствено до изхода на подлеза, двамата виждат трима мъже, говорили на висок глас. Един от тях обяснил, че има в себе си марихуана, която възнамерява да изпуши вкъщи.

Тогава полицаите подходили към извършване на  проверка на тримата. Легитимирали се, а мъжете представили документи за самоличност. Един от тях опитал да ги провокира, обиждал ги, което наложило да му бъдат поставени белезници.  В момента, когато следвало да бъде настанен в служебния автомобил, един от мъжете категорично отказал, започнал да се държи грубо и арогантно.

При предприетите действия да бъде настанен в полицейската кола, той ухапал служителя по крака. Полицаят e заснел клип от началото на проверката. „Ако сме допуснали грешки, ще понесем необходимото наказание“, каза полицаят, пострадал в създалата се ситуация, но сподели, че отново би реагирал по същия начин в подобен момент.

Служителят отправи призив действията на полицията да не бъдат използвани с политически мотив или с цел компрометиране. „Това, че задържаният е имал политическо минало, не е основание към него да бъде подхождано привилегировано. Полицията трябва да реагира равностойно спрямо всички граждани“, допълни полицаят от Четвърто РУ пред журналисти.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук