Малко преди да изчезне безследно бизнесменът Киро Киров търсел трескаво посредници в Западна Европа, за да продаде някои от имотите, с които разполагал в различни градове на страната, съобщава столичен вестник.
Само пет дни преди да потъне сякаш вдън земя 70-годишният шеф на холдинга "Киров" имал среща с Александър Градинаров, главен редактор на излизащия във Франция вестник - "Парижки вести". Това съобщи самият Градинаров по БНР.
Десети ден Киров е в неизвестност. Според близките му още никой не искал за него откуп. В петък вечерта от фирмата разпространиха подписка от приятели на бизнесмена , които изразяват моралната си подкрепа за него.

Срещата на Киров и главния редактор на "Парижки вести" се е състояла на 23 март. Малко преди това адвокат на вносителя на "Bosch" изпратил до Франция скици и описание на обектите за продан - шоуруми в София, Пловдив и Варна. След това Градинаров пристигнал в София, за да обсъдят някои подробности.
"Докато пътувах в таксито към офиса на Киров, шофьорът като чу къде отивам, ми каза, че фирмата е пред фалит", разказва още Градинаров.
По време на разговора, Киро Киров отказал да даде изключителни права за продажбата на поканения за посредник. По-късно се съгласил в краен случай да го направи за три месеца.
На госта от Париж му направило впечатление, че Киров не е склонен да се придържа към действащите на Запад бизнес правила. При срещата станало ясно, че посредници търсели купувачи на обектите в България.
Отвличане, това е основната версия за изчезването на Киров. Друга версия е той да е заминал при своя приятелка в Гърция, както и натрупани от него дългове през последните няколко месеца. /БЛИЦ